Eenvoudig, gemakkelijk huisremedie detox je darmen

March 2

Eenvoudig, gemakkelijk huisremedie detox je darmen

Detox supplementen, kits en dieet programma's kunnen krijgen spendy. Volgens de website van de Harvard Medical School, de kosten van de darm reinigende producten kan variëren van $20 tot $70 voor een maand levering en andere supplementen en kits verkocht online zijn geprijsd in driedubbele cijfers. Een huis remedie "detox" je darmen wordt eenvoudigweg uitgevoerd. Echter eerst beoordelen uw behoefte aan "detox".

Detox niet nodig

Ontgiften en reinigen van de darmen lijkt misschien een moderne noodzaak, gegeven het soort voedsel dat je eet en de milieuvervuiling die u bent blootgesteld aan elke dag. De theorie van de autointoxication is rond voor duizenden jaren, resurfacing op bepaalde punten doorheen de geschiedenis geweest. De American Cancer Society traceert de theorie terug naar de dagen van de oude Egyptenaren en Grieken, die geloofden dat fecale afval verzameld in je darmen, waar het blijven hangen en "toxinen" verspreid naar de rest van je lichaam. Deze toxines waren naar verluidt verantwoordelijk voor slechte gezondheid en ziekte. In de Verenigde Staten, was "ontgiften" behandeling populair gemaakt door Dr. James Kellogg, die pleitte voor Colon zuiveringen in combinatie met chirurgie. De Cleveland Clinic wijst er echter op dat de theorie van de autointoxication viel uit de gratie door de vroege jaren 1900, toen artsen en wetenschappers overtuigend bewijs presenteerde te weerleggen. Uw lever maakt potentiële "toxinen" onschadelijk en je darmen maken bacteriën die "ontgift" afval.

Normale darmfunctie

Voordat je op een detox dieet of darm zuiveringen programma gaat, overwegen als u wilt doen. Volgens de Cleveland Clinic is allen u moet doen om de detox om regelmatige stoelgang. Aantal en de frequentie van de stoelgang kunnen variëren van de ene persoon naar de andere. U hebt drie een dag of een twee keer per week. Gaan zonder een darm-beweging voor meer dan drie dagen is echter indicatief van constipatie. De Cleveland Clinic wijst erop dat na deze tijd, uw ontlasting krijgen harde en droge-- en moeilijk om door te geven. De eenvoudigste manier om onregelmatige darmfunctie adres is te nemen een korte blik op uw dieet.

Huis remedie

Een eenvoudige, gemakkelijke manier om normale darmfunctie is om een overvloed van vezel in uw dieet. Volgens de Cleveland Clinic, concentreren op groenten, fruit, peulvruchten en hele korrels levensmiddelen. Alle vruchten die zaden, zoals aardbeien en frambozen hebben, zijn rijk aan vezels. Met name hoog op de vezel spectrum zijn erwten en bonen, volgens MayoClinic.com gegevens: split erwten, linzen, zwarte bonen, gebakken bonen en lima bonen geven u meer dan 10 g vezels per portie van 1-cup. Drink veel water of andere vloeistoffen--tussen 1 1/2 en 2 qt. per dag; uitdroging kan je verstopt maken. Echter als constipatie een probleem is, melk en beperken om het even wat met cafeïne, zoals koffie, thee en cola frisdranken.

Andere Tips

Ter bevordering van regelmaat, pleit de Cleveland Clinic krijgen van regelmatige lichaamsbeweging en gaan naar de badkamer als u wilt, in plaats van het uit te stellen. Detox-kits die zogenaamd het reinigen van uw darmen meestal bevatten een vezel-supplement, de aanvulling van de kruiden laxerende en ondersteuning, notities Harvard Medical School. Echter, u hoeft niet dit hebt u regelmatige stoelgang. Vasten "detox" diëten en andere technieken "gut zuivering" zet je een risico voor de elektrolyt onbalans en uitdroging, de Harvard Medical School website waarschuwingen. Ze kunnen ook verstoren het evenwicht van de bacteriën in je darmen en zelfs veranderen de manier waarop de functie van uw darmen.

Gebruik met voorzichtigheid

Do-it-yourself huismiddeltjes--voeding, vloeistoffen en oefenen--kunnen bevordering van regelmatige, gezonde darm werking. MayoClinic.com onderstrepingstekens met behulp van deze technieken adres constipatie vóór toevlucht te nemen tot het gebruik van laxeermiddelen. Maar af en toe moet u een arts te zien in plaats van zelf-traktatie thuis, zegt de Cleveland Clinic. Als u meestal geen ervaring constipatie, maar het is een permanent probleem geworden, praat met uw behandelende arts. Raadpleeg ook uw arts als u bloed in uw ontlasting zien, afvallen zonder opzettelijk proberen te doen, of als een darm-beweging zorgt ervoor dat u pijn.


gerelateerde artikelen