Coloxyl bijwerkingen

July 11

Coloxyl bijwerkingen

Coloxyl is een medicijn dat de werkzame stof docusate bevat. Dit medicijn is een soort Kruk waterontharder die helpt verlichten van pijnlijke stoelgang symptomen veroorzaakt door obstipatie. In de Verenigde Staten, wordt Coloxyl verkocht onder de merknaam Colace. Patiënten moeten zich bewust zijn van bijwerkingen van de Coloxyl voor het begin van de behandeling met dit medicijn.

Bittere smaak

Coloxyl wordt meestal oraal toegediend en kan leiden tot een onaangename of bittere smaak in de mond als een neveneffect van behandeling, legt PDRHealth uit. De bittere smaak is meestal tijdelijk maar kan terugkeren met latere doseren. Eten van een kleine snack onmiddellijk na het nemen van deze medicatie kan helpen oplossen van bittere mondelinge sensaties.

Misselijkheid

Na behandeling met Coloxyl, kunnen bepaalde patiënten ervaren bijwerkingen misselijkheid, Drugs.com rapporteert. Misselijkheid sensaties zijn doorgaans mild, maar kunnen bijdragen tot een tijdelijk verlies van eetlust in getroffen patiënten. Patiënten kunnen beperken de ernst van maagklachten symptomen als ze vermijden Coloxyl nemen op een lege maag. Als overgeven optreedt na inname van Coloxyl, dient de betrokken patiënten medische zorg.

Diarree

Diarree kan ontstaan als een neveneffect van Coloxyl bij behandelde patiënten. Getroffen patiënten kunnen ervaren dringend, frequente stoelgang die in combinatie optreden kunnen met abdominale krampen, opgeblazen gevoel of gerommel, volgens Jackson Siegelbaum Gastroenterology. Patiënten die de ontwikkeling van ernstige of chronische diarree, rectale bloeden of rectale gevoelloosheid vereisen onmiddellijke medische zorg als deze bijwerkingen tekenen van een ernstige reactie op Coloxyl kunnen.


gerelateerde artikelen