Shiitake paddestoel kankerbehandeling

June 18

Shiitake paddestoel kankerbehandeling

Shiitake paddestoel is een eetbare, medicinale paddenstoel van Aziatische afkomst. Shiitake paddestoelen zijn algemeen voorgeschreven voor de behandeling van kanker in Japan. Zij normale cellen beschermen tegen oxidatieve schade door vrije radicalen en vermindering van bijwerkingen van chemotherapie, volgens onderzoekers bij de Universiteit van Californië, Davis. Als u gebruik wilt maken shiitake paddestoelen, praat met uw arts eerste.

Eigenschap van de anti-kanker

De wetenschappers, geleid door de Universiteit van Californië-Davis Cancer Center directeur Ralph deVere wit, M.D., onderzocht het effect van de anti-tumor van een polysaccharide-extract verkrijgbaar bij shiitake paddestoel op menselijke prostaatkanker cellijnen. De studieresultaten is gebleken dat de anti-kanker activiteit van shiitake paddestoel polysacchariden Toon directe anti-tumor activiteit tegen prostaat carcinomen eventueel door middel van de activering van het immuunsysteem van het lichaam.

D-Fractie

D-Fractie, een polysaccharide uittreksel uit maitake paddestoelen, toont een groot potentieel als een effectieve chemopreventive agent tegen prostaatkanker celgroei, volgens een studie gepubliceerd online in UC Davis website op 12 December 1998. In een studie verhoogde D-Fractie de activiteit van immune cellen, zoals macrofagen en helper T-cellen, die het lichaam helpen bestrijden van kanker.

Genisteïne geconcentreerd Polysaccharide

Wit en collega's geanalyseerd een extract van voedsel afkomstig van sojabonen en shiitake paddestoelen wel Genisteïne geconcentreerd polysacharide, GCP, waaruit krachtige anti-prostaatkanker activiteit in vitro en in vivo. Ze maakte een nieuwe ontdekking van de hoge impact dat GCP serum niveaus van prostaat-specifiek antigen in prostaatkanker patiënten vermindert, en daarom kan een doeltreffende hulp bij het verminderen van het risico van herhaling van prostaatkanker. Prostaat-specifiek antigen niveaus worden verhoogd bij mannen met prostaatkanker.

Veiligheidskwesties

Verschillende klinische studies aantonen dat shiitake paddestoelen over het algemeen veilig zijn voor menselijke consumptie zijn en geen toxiciteit, volgens Drugs.com tonen. Echter is de veiligheid van shiitake paddestoelen tijdens zwangerschap en borstvoeding niet opgezet. Ook zijn er sommige Aanvraagrapporten van allergische reacties, dermatitis, astma, rinitis en overgevoeligheid in mensen die geconcentreerd shiitake paddestoel extracten.


gerelateerde artikelen