Het verschil in Muay Thai Vs. kickboksen

June 5

Het verschil in Muay Thai Vs. kickboksen

Kickboksen is een term die wordt gebruikt voor het beschrijven van een groot aantal verschillende gevechtssporten en martial arts die nemen schoppen en ponsen. Echter kan deze brede beschrijving omvatten verschillende stijlen van de verschillende kickboksen, verschillende uitlopers van karate of andere traditionele vechtsporten, evenals een stijl in zijn eigen recht. Muay Thai is een van de meer populaire onderscheiden vormen van kickboksen.

Kickboksen

Kickboksen wordt vaak gebruikt als een vangst alle termijn ter dekking van elke soort bestrijding sport waarbij schoppen en ponsen, evenals vele andere technieken. Echter is de term meest nauwkeurig gebruikt om te beschrijven de vorm van concurrentie die werd een pionier door Amerikaanse karate beoefenaars zoals Joe Lewis en Chuck Norris, die wilde testen hun vaardigheden in de ring. Ze droeg bokshandschoenen en voet beschermers terwijl concurreren in ringen, met behulp van karate trappen en stoten tot een hybride boksen combat sport bekend als volledige contact kickboksen of freestyle karate.

Kickboksen stijlen

Vrije stijl karate en kickboksen volledige contact vergen doorgaans deelnemers aan slijtage bokshandschoenen en gewatteerde voet beschermers. De meeste stijlen toestaan niet kicks aan de benen, met de nadruk in plaats daarvan op het snelle tempo, agressieve gevechten met de flamboyante hoge kicks en een zware focus op boksen. Andere stijlen bevatten K1, die is gemaakt in Japan als een uitloper van full contact karatestijlen zoals Kyokushin en Tokio, en is de grote kickboksen organisatie in de wereld vandaag. K1 regels toestaan kicks met de benen en de rest van het lichaam naast knie stakingen.

Muay Thai

Muay Thai is een vechtsport die is afgeleid van de oude slagveld Kunsten van Thailand zoals Muay Boran en Krabi Krabong. Het letterlijk vertaalt naar "Thai boxing" en wordt vaak aangeduid als de "wetenschap van acht ledematen." De acht ledematen verwijzen naar de wapens toegestaan. In tegenstelling tot gewone kickboksen toelaat Muay Thai stakingen met de knieën en ellebogen, evenals stoten en trappen. Muay Thai bouts zijn voorzien van een heleboel kicks aan de benen te vertragen van een tegenstander, evenals een heleboel clinch werk. Clinch werk is een Muay Thai specialiteit in die u de controle van uw tegenstander bovenlichaam met je armen om het land van knieën en ellebogen of om ze te gooien op de mat.

Kickboksen vs. Muay Thai

Veel kickboksers concurreren in Muay Thai wedstrijden en vice versa, en beide kunsten worden vaak gebruikt door mensen die op zoek om hun opvallend voor gemengde vechtsporten competities. De belangrijkste verschillen in stijlen center op de toegestane technieken. Muay Thai bevat een groter bereik van stakingen met de knieën en ellebogen, terwijl de toevoeging van clinch werk maakt voor een effectieve vechter helemaal varieert. Kickboksen heeft de neiging zich meer richten op mobiliteit, een tegenstander bewegen terwijl het zoeken van schone shots, overwegende dat Muay Thai vechters vaak trachten te slijpen naar beneden van een tegenstander met zware schoten naar de benen of zelfs naar een vechter van bewaker herhaalde. Zelfs trappen zijn anders, geleverd met Muay Thai met behulp van de harde shin stakingsrecht in plaats van de voet met zijn meerdere kleine beenderen. Meest mixed martial kunstenaars zal wenden tot Muay Thai te vullen hun opvallend vanwege de matrix wapens beschikbaar en de toepassing crossover.


gerelateerde artikelen