Persoonlijke hygiëne bij vrouwen

December 15

Persoonlijke hygiëne bij vrouwen

De meeste aspecten van persoonlijke hygiëne gelden voor beide geslachten, maar vrouwen hebben ook sommige speciale overwegingen. Deze zijn gerelateerd aan de manier waarop die hun lichamen zijn gebouwd en de gemeenschappelijke activiteiten van de levensstijl. Vrouwen moeten speciale aandacht besteden aan deze gebieden, alsmede de algemene netheid, als onderdeel van de routine van een grondige persoonlijke hygiëne.

Definitie

Algemene persoonlijke hygiëne wordt gedefinieerd als zijnde schoon om te voorkomen dat steeds beledigend is voor anderen en jezelf en anderen te beschermen tegen ziekte. De Australische regering beter gezondheid kanaal zegt dat het gaat om activiteiten zoals zwemmen regelmatig en het gebruik van deodorant om te voorkomen dat lichaamsgeur en het borstelen van uw tanden regelmatig om je mond gezond houden en voorkomen van slechte adem. Goede persoonlijke hygiëne omvat ook die betrekking hebben op uw mond als u hoest of niest en wassen van uw handen vaak en voorkom overdracht van ziektekiemen.

Speciale overwegingen

Vrouwen hebben sommige speciale beschermingszones voor persoonlijke hygiëne te overwegen. Degenen die in de reproductieve leeftijd hebben een maandelijkse menstruele cyclus, die meer aandacht aan netheid vereist. Bescherming moet worden gewijzigd, meerdere malen per dag, en douchen of zwemmen nog belangrijker voor de controle van de netheid en de geur.

De meeste vrouwen dragen make-up regelmatig, die speciale aandacht vereist bij het reinigen van het gezicht, volgens Jennifer Nelson, een schrijver op uw totale gezondheid. Vrouwen in vele landen, waaronder Amerika, houd ook hun oksels en benen cleanshaven, waarvoor de regelmatige ontharing met een scheermes, crème of wax.

Veel vrouwen dragen ook lang haar, die moet worden schoongehouden. Nelson wordt echter gesteld dat het niet hoeft te worden voor maximale hygiëne dagelijks gewassen omdat natuurlijke oliën tot een gezond haar bijdragen. Ze adviseert haar om de andere dag te wassen.

Geografie

Geografie speelt een rol in wat wordt beschouwd als goede persoonlijke hygiëne voor vrouwen. Het kanaal van de gezondheid beter wordt uitgelegd dat sommige landen en culturen andere normen hebben. Bijvoorbeeld, gebruik vrouwen in sommige gebieden geen deodorant omdat lichaamsgeur wordt niet beschouwd als beledigend en vrouwtjes in bepaalde Europese culturen niet hun oksels of de benen scheren doen.

Voordelen

Goede persoonlijke hygiëne is gunstig voor anderen, omdat het voorkomt de verspreiding van ziektekiemen, maar het ook profiteert van het individu op vele manieren. Vrouwen die doen niet de goede hygiënische praktijk kunnen ziek worden of infecties krijgen. Bijvoorbeeld, het kanaal van de gezondheid beter wordt uitgelegd dat niet handhaaft een schone genitale gebied of niet veranderen van ondergoed dagelijks tot blaasontsteking en andere vaginale problemen leiden kan. Nelson waarschuwt dat het niet goed schoonmaken van make-up uit het gezicht een ooginfectie kan veroorzaken. Deze en andere problemen worden voorkomen door het verblijf schoon.

Reinheid maakt ook een goede indruk op anderen in persoonlijke en zakelijke relaties van een vrouw.

Onderwijs

Jonge meisjes leren in het algemeen over goede persoonlijke hygiëne van hun moeders of andere vrouwelijke familieleden. Ze kunnen geen grondige informatie krijgen als ze opgroeien in een gezin dat durft spreken over bepaalde onderwerpen. Echter, de meeste scholen hebben gezondheid klassen die informatie met betrekking tot hygiëne bevatten dus schoolgaande meisjes in het algemeen de grondbeginselen leert. Dan zal hun kennis uitbreiden naarmate ze met hun collega's interageren.


gerelateerde artikelen