Op lange termijn bijwerkingen van Tegretol

December 27

Op lange termijn bijwerkingen van Tegretol

Tegretol is een merknaam van carbamazepine. Het is een medicijn gebruikt om bepaalde soorten aanvallen in de behandeling van epilepsie. Artsen hebben ook geconstateerd dat het helpt bij het verlichten van neurologische pijn, als gevolg van trigeminus neuralgie. Hoewel niet opgenomen in het product labeling, wordt bij bepaalde patiënten carbamazepine gebruikt voor de behandeling van psychotische stoornissen, alcohol intrekking en centrale gedeeltelijke diabetes insipidus. Tegretol is verkrijgbaar in tabletten, kauwtabletten tabletten, uitgebreid-release tabletten, schorsing en uitgebreid-release capsule vorm.

Visie problemen

Volgens «««Epilepsy.com, wordt Tegretol vaak voorgeschreven vanwege het geringe aantal bijwerkingen. Wazig of dubbel zien is een veelvoorkomende bijwerking van Tegretol. Patiënten kunnen vinden dat de totale hoeveelheid medicatie te verminderen of het nemen van kleinere doses vaker deze bijwerking kan verminderen. Sommige patiënten vinden dat met behulp van de extended-release-vorm van de medicatie hun probleem met wazig of dubbel visie verminderen zal.

Gedragsveranderingen

Volgens «««MayoClinic.com, kunnen gedragsveranderingen ontstaan bij personen die Tegretol nemen. Ouderen kunnen lijden verwarring, agitatie of vijandigheid, terwijl kinderen zijn meer geneigd om andere soorten gedragsveranderingen tentoon te stellen. Beide kunnen ontmoediging, gevoelens van onwerkelijkheid, verdriet of leegte, evenals prikkelbaarheid optreden. Individuen kunnen ook optreden plotselinge en grote stemmingswisselingen of moeite zich te concentreren.

Problemen met vitamine D en Calcium absorptie

«««Epilepsy.com, volgens de interfereert Tegretol met de manier waarop het lichaam vitamine D. gebruikt Dit zal op zijn beurt bemoeien met de manier waarop die de botten absorberen calcium, waarbij vitamine D. vitamine D is ook belangrijk in de functie van het immuunsysteem om te vechten uit de gewone verkoudheid en griep. Volgens een artikel van 2004 in "Neurology", zijn Tegretol, evenals andere antiseizure drugs gekoppeld aan osteoporose, hoewel studieresultaten niet overtuigend zijn.

Zelfmoord

De Amerikaanse Food and Drug Administration in December 2008 aangekondigd dat het aan medicatie die bleek te vergroten het risico op zelfmoord een waarschuwingsetiket toevoegt. Echter, in augustus 2010, onderzoekers uit het Verenigd Koninkrijk verzamelde gegevens van een cohort van meer dan vijf miljoen mensen te evalueren van deze claim. De resultaten werden gepubliceerd in de "New England Journal of Medicine" en concludeerde dat de anti-epileptische geneesmiddelen niet geassocieerd met een verhoogd risico van zelfmoord waren, maar werden geassocieerd met een verhoogd risico bij mensen die al aan depressie of bipolaire wanorde lijden.

Het beenmerg onderdrukken

Volgens de Nieuw-Zeelandse geneesmiddelen en medische apparaten veiligheidsinstantie, is Tegretol ook verbonden met het beenmerg onderdrukken. Zij melden de resultaten van een studie die 977 patiënten behandeld met Tegretol en vond opgenomen dat het exemplaar tarief van beenmerg onderdrukken twee procent voor personen met deze medicatie. Hoewel het tarief mild is, moeten artsen beseffen dat patiënten bloed voorwaarden waarin lage witte bloedcel graven en laag aantal bloedplaatjes kunnen lijden zijn.


gerelateerde artikelen