Bijwerkingen & contra-indicaties van Zyrtec

March 13

Zyrtec is een medicijn gebruikt voor de behandeling van seizoensgebonden allergenen zoals ragweed, gras, dierlijke huidschilfers, huisstofmijt, schimmels en boomstuifmeel. Het wordt ook gebruikt voor de behandeling van ongecompliceerde gevallen van de kasten. Het wordt gebruikt bij volwassenen en kinderen 2 jaar of ouder en kan worden verkregen over de toonbank (zonder voorschrift). EMedTV merkt op dat terwijl Zyrtec "niet-sederende" medicatie, het kan nog steeds slaperigheid veroorzaken bij sommige mensen. Als u Zyrtec neemt, zware machines in werking of niet een auto rijden totdat u weet hoe de medicatie van invloed is op u.

Vaak voorkomende bijwerkingen

De meest voorkomende bijwerking van Zyrtec is slaperigheid, volgens RxList.com. Andere voorkomende bijwerkingen voor volwassenen houden droge mond, duizeligheid en vermoeidheid. EMedTV merkt op dat voorkomende bijwerkingen voor kinderen keelpijn, hoest, buikpijn, neusbloedingen, diarree of hoofdpijn houden.

Ernstige bijwerkingen

EMedTV merkt op dat er ernstige (maar zeldzame) bijwerkingen aan Zyrtec. Als u een van de volgende, contact uw arts onmiddellijk. Ernstige bijwerkingen zijn moeite met ademhalen, moeilijk plassen, hypertensie (hoge bloeddruk), snelle hartslag, verwarring, angst, een allergische reactie of netelroos.

Contra-indicaties/waarschuwingen

Volgens «««RxList.com, is Zyrtec niet bestudeerd bij zwangere vrouwen. Wegens dit, moet Zyrtec slechts worden getroffen indien nodig en onder toezicht van een arts als u zwanger bent. Als u zijn verpleging, is het niet raadzaam dat u Zyrtec neemt.

Zyrtec wordt uitgescheiden door de nieren, zodat hebt u een slechte nierfunctie, u met uw arts overleggen moet alvorens Zyretc. Evenzo, als u leverproblemen hebt of zijn gediagnosticeerd met cirrose, moet u spreken met uw arts alvorens dit medicijn. Wijten aan het feit dat mensen van 65 en ouder armere lever- of nierfunctie hebben kan, moet u spreken met uw arts alvorens dit medicijn.

Zyrtec kunnen communiceren met andere medicijnen, dus zorg ervoor dat uw arts als u neemt een antidepressiva, antipsychotica, verdovende middelen, opiaten, theofylline, slaap of angst medicatie of eventuele misselijkheid of braken medicijnen in kennis.


gerelateerde artikelen