Factsheet op een lijst van de voordelen van vitamine D3

April 17

Factsheet op een lijst van de voordelen van vitamine D3

Vitamine D speelt een onmisbare rol in je lichaam, waaronder de handhaving van de normale bloedspiegels van calcium en fosfor, werken met calcium te bouwen van sterke botten en reguleren van het immuunsysteem. U kunt een actieve vorm van vitamine D, vitamine D-3 van vijftien minuten van de blootstelling aan zonlicht zonder zonnebrandcrème; je kunt het ook innemen van bepaalde voedingsmiddelen, zoals zalm, eigeel en verrijkte melk. Omdat het soms moeilijk om genoeg vitamine D-3 door middel van zonlicht en voeding, adviseren artsen soms supplementen. Raadpleeg uw arts vóór nemen vitamine D-3.

Overwegingen

Vitamine D-3 is een van de twee bestaande soorten vitamine D, en de voordelen van vitamine D gelden voor vitamine D-3 ook. Vitamine D-2, of ergocalciferol, is de vorm vaak verwerkt in verrijkte melk, terwijl vitamine D-3 of cholecalciferol, is vitamine D, dat na blootstelling aan zonlicht in de huid heeft zijn gesynthetiseerd. Vitaminen D-2 en D-3 gebruikt om te worden beschouwd als onderling verwisselbaar; vitamine D-3 is nu erkend om meer effectief te verhogen van niveaus van vitamine D in het bloed; Sommige onderzoekers geloven dat de meer potente chemoprotective effecten dan vitamine D-2. 1000 IU is de aanbevolen dagelijkse hoeveelheid voor vitamine D-3. In een recensie gepubliceerd in 2010 in Nutrition Journal, auteurs Ran Zhang en Declan P. Naughton gemeld dat 36 procent van gezonde jonge volwassenen in de Verenigde Staten lijden aan vitamine D-deficiëntie. Als het gaat om algemene geneeskunde TBS, springt de figuur naar 57 procent.

Voorkomt osteoporose

Wanneer genomen met calcium, vitamine D-3 verbetert botdichtheid, beschermen tegen botverlies en verminderen het risico van breuk. Zhang en Naughton noemen een aantal studies ter ondersteuning van het gebruik van calcium voor osteoporose, waaronder één in welke 700 tot 800 IUs vitamine d verminderd het risico op heupfracturen met 26 procent. De bot-versterking van de voordelen van vitamine D lijken te zijn lopende. In een klinische studie, gepubliceerd in 2008 in de American Journal of Clinical Nutrition, suppletie met calcium - en D-verrijkte melk geresulteerd in verbeterde botdichtheid in 100 oudere mannen. Achttien maanden na de studie concludeerde, de mannen nog geprofiteerd van toegenomen bot mineraal dichtheid.

Chemoprotective effecten

Vitamine D-3 wellicht de mogelijkheid om te helpen kanker te voorkomen. Volgens Bob Sagers, MD, kan een endocrinoloog in liberale, Kansas, mensen die hun vitamine D-3 niveaus boven 55 ng/ml houden hun risico's van Long-, colon-, borst- en prostaatkanker gesneden door 50 percenten. Zhang en Naughton beweren dat vitamine D de invasiviteit en gemetastaseerde potentieel remt, of vermogen dat vitamine D-deficiëntie te verspreiden, van kankercellen, goed zijn voor duizenden premature sterfgevallen als gevolg van de dikke darm, borst, eierstokken en prostaat kanker per jaar. Een vierjarige proef op postmenopauzale vrouwen aangetoond dat het nemen van 1100 IU vitamine d per dag samen met 1400 mg calcium aanzienlijk verlaagd het risico van alle kankers.

Bloeddruk

Lage niveaus van vitamine D worden geassocieerd met hypertensie of hoge bloeddruk. Terwijl het niet bekend als vitamine D-deficiëntie eigenlijk hypertensie veroorzaakt, Zhang en Naughton verslag dat verlaagd de bloeddruk is gevonden in mensen nemen van vitamine D supplementen, en noemen van een studie van vitamine D-tekort bejaarde vrouwen die een afname van 9 procent van de systolische bloeddruk ervaren na het nemen van 800 IU vitamine D en 1200 mg calcium per dag. De auteurs toegevoegd dat de ultraviolette straling ook bloed druk-verlagende gevolgen gehad.


gerelateerde artikelen