Zink & Calcium absorptie

October 9

Zink & Calcium absorptie

Het vermogen van het lichaam om zink en calcium te gebruiken is afhankelijk van hun absorptie. De meeste absorptie van mineralen voorkomt in de dunne darm, legt de nationale spijsvertering ziekten informatie Clearinghouse. Eenmaal geabsorbeerd, kunnen deze twee essentiële voedingsstoffen hun rollen in lichaam functie uitvoeren. Hebt u malabsorptie problemen te wijten aan coeliakie en andere voorwaarden, kan je lichaam niet voldoende hoeveelheden van deze voedingsstoffen absorberen.

Voordelen

Zink en calcium zijn beide essentiële mineralen die verschillende spelen een belangrijke rol in het lichaam spelen. Zink aids normale groei en wondgenezing. Het werkt ook in de zin van smaak en uw eetlust. Calcium is de meest voorkomende voedingsstof in je lichaam. Het is belangrijk voor de vorming van botten en tanden. Het is ook noodzakelijk voor chemische reacties waarbij spieren en zenuw-activiteit.

Overwegingen

Veel vitaminen en mineralen, waaronder calcium, hebben synergetische relaties met andere voedingsstoffen. Om je lichaam te absorberen en gebruiken van calcium, moet uw dieet omvatten voldoende hoeveelheden vitamine d. Andere voedingsstoffen kunnen een negatieve invloed hebben op de absorptie van zink. Het Linus Pauling Instituut legt uit dat koper en aanvullend ijzer met het vermogen van uw lichaam interfereren kan te absorberen zink, waardoor uw risico voor tekortkomingen.

Calcium effecten

De minimale aanbevolen dagelijkse behoefte aan calcium is 1000 mg per dag, volgens de National Institutes of Health. Onvoldoende inname kan verhogen uw risico van het ontwikkelen van osteoporose. Je lichaam slaat de meeste calcium in de botten en tanden. Tekortkomingen dwingen je lichaam te bot breken om te voldoen aan de voedingsbehoeften. Te veel calcium is even zo ernstig. Het kan afbreuk doen aan de opname van andere mineralen, zoals zink. Het kan ook gevolgen hebben voor nierfunctie.

Zink effecten

In tegenstelling tot calcium is zink mineraal een trace, wat betekent dat slechts een kleine hoeveelheid nodig is voor goede orgaan functie. De National Institutes of Health aanbevelen een inname van 8 mg per dag voor volwassen vrouwen en 11 mg voor mannen. Ironisch genoeg, hoge hoeveelheden zink kunnen ondermijnen de zeer functies ondersteunt. De Universiteit van Maryland Medical Center waarschuwt dat buitensporige zink immune functie kan verminderen. Gebreken leiden tot soortgelijke problemen, met inbegrip van een vertraging van de groei en een verlies van eetlust.

Drug Interactions

Interactie van de drug kunnen zich zelfs voordoen als de nutriënt belangrijk voor een goede gezondheid is. Zowel zink en calcium kunnen verlagen de effectiviteit van sommige antibiotica door het verlagen van hun absorptievermogen. Evenzo kunnen dergelijke medicijnen als diuretica en ACE-remmers voor bloeddruk vermogen van uw lichaam te absorberen zink verminderen. Andere medicijnen, zoals prednison, kunnen calcium absorptie verminderen. Vanwege de mogelijke gezondheidseffecten, raadpleeg dan uw arts over het controleren van de minerale niveaus in je bloed, als u op om het even welk van dit soort medicatie.


gerelateerde artikelen