Kan voeding oorzaak rectale bloeden?

November 9

Helder rood bloed op het wc-papier of in de kom na een stoelgang is een indicator van rectale bloedingen. Bloeden uit elk gebied van uw spijsverteringskanaal of het vinden van bloed in uw ontlasting garandeert een overleg met uw arts om de oorzaak te achterhalen. In sommige gevallen, kan het aanpassen van uw dieet deel uitmaken van uw behandeling.

Vezel

Uw dieet kan de oorzaak van rectale bloedingen zijn als u niet genoeg vezel en vocht per dag krijgen. Vezel bulks-up van uw ontlasting, waardoor het makkelijker om door te geven. Zonder voldoende vezels, kan u worden verstopt, dat verhoogt de hoeveelheid inspanning tijdens een stoelgang. Overmatige overbelasting kan bijdragen aan aambeien, de bolling van de bloedvaten in je anus. Aambeien soms bloeden en zijn een veel voorkomende vorm van rectale bloedingen. Drink meer water--maximaal 64 oz. dagelijks-- en verhogen van uw vezel inname de symptomen te verminderen en te remmen of te voorkomen dat dit soort rectale bloeden. De American Dietetic Association raadt aan dat volwassenen tussen 20 en 35 gram vezels per dag consumeren. Hele granen, vers fruit en groenten en bonen zijn een uitstekende voeding bron van vezels.

Verzadigd vet

Een overmatige consumptie van vet kan verhogen uw risico voor verschillende medische voorwaarden die welke rectaal bloedverlies een symptoom worden kan. Constipatie en diarree zijn twee bijwerkingen van het volgen van een vetrijke voeding; beide van deze gastro-intestinale symptomen kunnen bijdragen aan aambeien en rectale bloedingen. Volgens kinderarts en auteur Dr. William Sears, het eten van te veel verzadigd vet kan verhogen uw risico van het ontwikkelen van darmkanker. Rectale bloedingen kunnen een symptoom zijn van darmkanker. Overschakelen naar olijfolie als uw koken olie om uw inname van verzadigde vetten te verminderen en uw lichaam om meer te geven van de "goede" vetten die een positief effect op uw gezondheid kunnen hebben.

Alcohol

Uw inname van alcoholhoudende dranken, met name bier, kan het verhogen van uw risico van medische voorwaarden in verband met rectaal bloeden. Volgens Dr Sears bevatten bier en wijn carcinogenen--nitrosaminen en tannines, respectievelijk--die activeren bij binnenkomst in de darmen en kan verhogen uw risico om colorectal kanker te ontwikkelen. Drink alcohol met mate, genieten van een maximum van 1 tot en met 2 drankjes per dag, tot een minimum beperken van de gezondheidsrisico's.

Voedselvergiftiging

Voedselvergiftiging zou een dieet oorzaak van rectale bloedingen. Voedingsmiddelen besmet met schadelijke bacteriƫn als gevolg van ongezonde keuken omstandigheden of undercooking kan leiden tot voedsel overgedragen ziekte. Symptomen van voedselvergiftiging zijn misselijkheid, braken en diarree; aanhoudende diarree kan leiden tot het rectale bloeden in sommige gevallen te wijten aan irritatie van het anale gebied. Voedsel overgedragen ziekten voorkomen door het koken van vlees tot een minimale interne temperatuur aanbevolen door de USDA--tussen 145 en 165 graden Fahrenheit. Vermijd kruisbesmetting van rauw vlees sappen op keukengerei en snijplanken door te wassen uw implementeert in warm zeepsop direct na gebruik.


gerelateerde artikelen