Medicijnen die leiden Tinnitus tot kunnen

July 27

Medicijnen die leiden Tinnitus tot kunnen

Tinnitus is een beltoon of pulserend geluid dat kan worden gehoord als er geen externe bron voor het geluid--de beltoon is afkomstig is van in het oor. De American Tinnitus Association schat dat meer dan 50 miljoen Amerikanen ervaring deze voorwaarde, en ongeveer 12 miljoen ernstig genoeg tinnitus hebben te zien van hun arts. Blootstelling aan luide geluiden is de belangrijkste oorzaak van tinnitus, maar sommige medicijnen--zowel over de toonbank en voorschrift--kunnen ook leiden tot de aandoening.

Antibiotica

Antibiotica zijn voorschriftmedicijnen die worden gebruikt voor de behandeling van bacteriële infecties. Tinnitus is een bekende bijwerking van chlooramfenicol, erytromycine, tetracyclinen, vancomycine en bleomycine. Tinnitus kan het gevolg zijn van langdurige of hoge dosis antibiotische behandeling.

Aspirine

Aspirine, wanneer genomen in grote doses, kan leiden tot tinnitus. CNN Health meldt dat overdoses, of patiënten die meer per dag dan wordt aanbevolen voor hun leeftijd, tot tinnitus en uiteindelijke gehoorverlies leiden kunnen. Nadat aspirine therapie wordt gestaakt, de tinnitus symptomen meestal verdwijnen.

NSAID 's

Ibuprofen, aangetroffen in producten zoals Motrin, Advil, Aleve en andere niet-steroïdale anti-inflammatoire geneesmiddelen of NSAID's, wordt gebruikt voor het verlichten van pijn en koorts verminderen. De toxische effect is vergelijkbaar met aspirine in dat hogere doses hebben meer kans op het veroorzaken van tinnitus, en zodra de therapie wordt stopgezet, meestal horen retourneert naar normaal.

Antidepressiva

Barry Keate, een onderzoeker van de tinnitus en advocaat, merkt op dat terwijl antidepressiva zoals Prozac, Zoloft en Paxil drugs veroorzaken geen tinnitus, ze staan bekend om de tinnitus symptomen verergeren en het waargenomen volume van de beltoon kunnen verhogen. Het is belangrijk om de tinnitus symptomen bespreken met een arts bij het zoeken naar counseling voor depressie, aangezien er alternatieve medicijnen die worden voorgeschreven.

Diuretica

Diuretica, vaak genoemd plaspillen, zijn medicijnen die helpen het lichaam te elimineren overtollige vloeistoffen. Patiënten met hoge bloeddruk of nierziekten kunnen worden behandeld met diuretica zoals bumetanide, ethacrynic zuur of furosemide. Barry Keate meldt dat tinnitus resulteert meestal alleen uit hoge doses diuretica IV.

Malaria medicatie

Anti-malaria medicatie worden gegeven als preventatives en als behandeling van malaria. DeafAccess.org meldt dat er meer bijwerkingen worden uitgesproken bij de eigenlijk behandeling van de ziekte, als hogere doseringen van medicijnen zoals kinine en chloroquinine zijn vereist. Zodra de drugs zijn gestaakt, maar keert tinnitus meestal.


gerelateerde artikelen