Wat vitaminen bevorderen bot genezing?

December 2

Wat vitaminen bevorderen bot genezing?

Overzicht

Je botten worden samengesteld uit gespecialiseerde cellen, genaamd botcellen, omringd door een extracellulaire matrix. Deze onderdelen van botweefsel genereren collectief, harde en sterke beenderen die kunnen vernieuwen en repareren zelf. Naar aanleiding van schade, je lichaam deposito's van nieuwe botweefsel op de site van de schade te herstellen eventuele fracturen en goede bot functie. Dit genezingsproces is afhankelijk van een aantal factoren, waaronder de aanwezigheid van essentiƫle vitaminen verkregen uit uw dieet.

Vitamine C

Een vitamine die in het bot genezing helpen kan is vitamine C of ascorbinezuur. Het is essentieel voor de vorming van collageen, verslagen het Linus Pauling Instituut in Oregon State University, die een structurele eiwit is gevonden in verschillende weefsels in het lichaam, met inbegrip van de beenderen. Collageenvezels bieden treksterkte naar botweefsel, het voorkomen van de fracturen die zich tussen abnormaal broze botten voordoen kunnen. Tijdens het bot genezing, zorgt de synthese van nieuw collageenvezels voor sterke botten hergroei en genezing. Eet voedingsmiddelen die rijk zijn in de vitamine, zoals grapefruits, sinaasappelen, tomaten, paprika en ananas te consumeren adequate niveaus van vitamine C en steun goede collageenproductie.

Vitamine D

Een andere vitamine die betrokken zijn bij het bot genezing is vitamine D of calcitriol. Vitamine D speelt een rol bij het reguleren van bot hergroei na verwonding door helpt uw lichaam absorberen van calcium, een mineraal dat een deel van botweefsel maakt. Calcium hydroxyapatiet, de stof die zorgt voor kracht en hardheid tot bone weefsel, vlindertje. Tijdens bot hergroei helpt de afzetting van nieuwe hydroxyapatiet sluiten botbreuken, herstellen van de schade. Colorado State University geeft aan dat vitamine D helpt handhaven van een goede balans van de calcium en fosfor in je lichaam, waardoor efficiƫnte vorming van gemineraliseerde botweefsel. Je lichaam produceert vitamine D bij blootstelling aan zonlicht en het is ook gevonden in de verrijkte levensmiddelen, zoals melk. Mensen in hogere breedtegraden vereisen misschien vitamine D-suppletie als gevolg van lagere blootstelling aan de zon.

Vitamine K

Vitamine K kan ook steun in bot hergroei. Het Linus Pauling Instituut legt uit dat vitamine K heeft de mogelijkheid tot interactie met een aantal eiwitten in je lichaam, met inbegrip van eiwitten die betrokken zijn bij de botgroei. In het bijzonder helpt vitamine K reguleren de activiteit van de verbindingen die bot mineralisatie bevorderen. In antwoord op het been van de schade, de actie van de vitamine K ondersteunt normale bot hergroei, helpt uw botten storting nieuw gemineraliseerde weefsel om te sluiten en het genezen en het bot fracturen. Met inbegrip van voedingsmiddelen rijk aan vitamine K, zoals olijfolie, broccoli en groene bladgroenten, kunt ervoor zorgen dat u consumeren genoeg vitamine K elke dag ter ondersteuning van goede bot hergroei.


gerelateerde artikelen