Sensorische stimulatie activiteiten voor een zuigeling mond

October 31

Sensorische stimulatie activiteiten voor een zuigeling mond

Als alleen je had een vertaler voor wat is achter die af ogen gaande er als hij probeert om spullen zijn hele vrachtwagen tussen zijn lippen. Uw baby zet objecten in zijn mond, want hij is leren over zijn wereld met behulp van zijn mond als een trainingstoestel. Gebruik dat nieuwsgierigheid en direct zijn onderzoeken met mondelinge sensorische activiteiten die bedoeld zijn om te trainen zijn mond voor spreken en voeding. Hij wordt comfortabel met texturen en temperaturen evenals alle soorten bewegingen.

Tactiele activiteiten

Help uw kind vertrouwd te raken met meerdere texturen en temperaturen in haar mond. U geeft door te laten haar kauwen op getextureerde speelgoed of een vibrerende Bijtring, stimulatie en entertainment. Kies een vaatwasserbestendige plastic speelgoed dat u kunt desinfecteren om sanitaire redenen. U kunt ook helpen haar worden comfortabel met touch door streelde haar lippen met uw vinger of een mond borstel zachtjes te wrijven over haar tong en tandvlees. Bloot haar mond voor allerlei temperaturen met een warm wassen doek of vriezer veilige Bijtring. Als voorzorgsmaatregel inzake veiligheid, Inspecteer de Bijtring om ervoor te zorgen dat het niet geen lekken vertonen.

Mond oefeningen

Je zou denken hij maakt frambozen om u te lachen (en misschien is hij), maar deze ontwerpresoluties bijdragen tot de versterking van zijn lip spieren voor het spreken. Aanmoedigen van nieuwe soorten bewegingen van de mond die van hersenen van spierbeweging stimuleren zal. Eenvoudige activiteiten zoals het waait kussen, maakt smacking lawaai, glimlachen, vochtafscheiding of vorming van grappige gezichten zal hem helpen leren over onderbenut spieren in zijn gezicht en mond. Zelfs de lieveling kabbelende is opleiding zijn tong om in complexe manieren te verplaatsen.

Hygiƫnische praktijken

Uw baby geworden op hun gemak met normale hygiƫnische praktijken door spoelen van haar gezicht en lippen met een warme, nubby washandje helpen. Kennismaken met een tandenborstel met zachte baby te stimuleren haar tandvlees, of met een apart wassen doek wrijf zachtjes in haar mond. Deze activiteiten zal helpen haar om vertrouwd te raken met objecten in haar mond en verminderen de neiging voor de gag reflex dat is het sterkst in baby's tot 24 maanden oud.

Blootstelling van de smaak

Als hij oud genoeg om te proberen van vast voedsel, voeren een scala aan smaken te stimuleren zijn interesse in nieuwe smaken. De meer tijden een smaak is gepresenteerd, hoe minder waarschijnlijk zal hij hebben voedsel aversies later, volgens biologische antropoloog Gwen teweer schrijven op de website van ouderschap wetenschap. Onderzoekers vonden dat na voederen zuigelingen sperziebonen voor acht rechte dagen, ze verbruikt drie keer zo vele groene bonen zoals ze deden in hun eerste voorzichtige proeverij. Green bean Dribbel zou niet leuk zijn om op te ruimen, maar uw baby vormt zich een affiniteit voor gezonde voeding, wanneer hij ouder is.


gerelateerde artikelen