Wat Is de functie van de Hamstring & doel?

November 6

Wat Is de functie van de Hamstring & doel?

Drie spieren make-up de hamstring spiergroep--de biceps femoris, semitendinosus en semimembranosus. De hamstrings zijn aan de achterkant van de dij en kruis de heup en knie gewrichten. Aangezien de hamstrings Kruis twee gewrichten, hebben ze twee acties, waaronder knie flexie en heup extensie en hyper-extensie. Volgens Ame Ridderikhoff in "Geneeskunde en Science in sport en oefening" hebben de hamstrings ook belangrijke rollen voorwaarts voortstuwing en macht over te dragen tussen heup- en gewrichten

Flexie van de knie

De hamstrings lopen langs de achterkant van je dij, waar zij onder het kniegewricht hechten. Als de hamstrings zijn gecontracteerd en verkort, trekken ze het onderbeen naar de kont. Deze actie heet flexie van de knie. De hamstrings ook fungeren als u wilt bepalen van de tegenovergestelde actie, knie extensie. Er is dus een andere rol van de hamstrings als tegenwicht tegen de actie van de tegengestelde spieren aan de voorzijde van de dij. Volgens Maarten Bobbert in oefening en Sport Sciences Review is voldoende sterkte van de hamstrings noodzakelijk ter voorkoming van schade van de hamstring spieren, pezen en ligamenten van de knie.

HIP Extension

Aangezien de hamstrings aan de achterkant van de dij zijn en kruis het heupgewricht, hebben ze een belangrijke rol bij de uitbreiding en hyper-uitbreiding van de heup. Hip extension treedt op wanneer de dij is trok zich terug naar een staande positie. Hip hyper-verlenging treedt op wanneer de dij is trok zich terug na een staande positie, zoals optreedt tijdens het joggen of hardlopen. Als de hamstrings zijn gecontracteerd en verkort, helpen ze te trekken van het bovenbeen naar beneden en naar achteren. De bilspieren, of kont spieren, werken in coördinatie met de hamstrings uitbreiden van de heup tijdens lopen of springen. De hamstrings hebben ook een rol in de controle van de tegenovergestelde actie, flexie heup. Zonder voldoende hamstring kracht, kunnen letsels ontstaan aan de hamstring spiervezels die zich dichter bij de heup, volgens Donald Neumann in de Journal of orthopedische Sports en fysiotherapie.

Machtsoverdracht

Volgens Gerrit Jan van Ingen Schenau in de Journal of Physiology hebben de hamstrings een belangrijke rol bij de overdracht van de macht tussen de heup en knie gewrichten tijdens atletische bewegingen. Tijdens de opwaartse fase van springen, doen de gewrichten van het onderlichaam niet tegelijk uitbreiden. Zij verlengen in een reeks van de heup op de knieën tot de enkels aan de tenen. Volgens Maarten Bobbert in oefening en Sport Sciences Review zijn de hamstrings de eerste om te worden geactiveerd, die het mogelijk voor hip extension maakt optreden van de eerste in de reeks. Als de hamstrings gebrek aan voldoende sterkte of coördinatie, deze reeks zal worden gewijzigd en prestaties zal afnemen.

Voorwaartse voortstuwing

De hamstrings hebben een belangrijke rol in hip uitbreiding en hip hyper-uitbreiding. Tijdens het lopen en lang springen, moet de heup uit te breiden en vervolgens hyper-uit te breiden voor het voortbewegen van het lichaam naar voren. Als hamstring sterkte of flexibiliteit ontbreken, rijsnelheid en verspringen afstand wordt verlaagd, volgens Ron Jacobs in de Journal van biomechanica. Dus, atleten moeten tijd versterking van de hamstrings tijdens voortstuwende bewegingen om sportieve prestaties te verbeteren.

Hamstring blessures

Aangezien de belangrijkste acties van de hamstrings worden flex de knie en de heup uit te breiden, zijn ze kwetsbaar voor schade tijdens de tegenovergestelde bewegingen. Bijvoorbeeld, tijdens uitgevoerd zoals het been naar voren swingt, zijn de hamstrings geactiveerd en stretching. Deze uitrekken zich is te wijten aan zowel flexie heup en knie extensie, zowel tegenover de acties van de hamstrings. Hamstring blessures zijn bij sporten waarvoor sprinten en schoppen, volgens Ron Jacobs in de Journal van biomechanica. Letsel kunnen worden voorkomen met goede hamstring, versterking en stretching van programma's.


gerelateerde artikelen