Activiteiten voor peuters op zorg & samenwerking

October 28

Activiteiten voor peuters op zorg & samenwerking

Volgens de Amerikaanse Department of Health and Human Services, is leren te zorgen voor anderen een cruciale sociale vaardigheid die jonge kinderen nodig hebben om te leren voor gezonde karakterontwikkeling. Samenwerking is een belangrijk waarde omdat het leert kinderen te denken over de behoeften van anderen en een stichting is voor het leren om compromissen te sluiten. Leer uw kind over zorg en samenwerking via uw eigen acties en een scala aan tot milieuvriendelijke activiteiten.

Zorg en samenwerking lezing

Lees boeken tot uw peuter te benadrukken het belang van zorgen te maken over andere mensen en met anderen samen te werken. Voor peuters leeftijden 3 en ouder, "Wanneer ik de zorg over anderen," door Cornelia Maude Spelman, onderwijs tots hoe de zorg voor anderen net zoals ouders en geliefden zorg voor hen. Een ander boek uit te checken is "Delen tijd," door Elizabeth Verdick, die peuters de leerstellingen van samenwerking leert zoals het delen, uw beurt wachten en het helpen van anderen, zelfs wanneer ze niet het gevoel dat het. "De rode hennetje," van Golden Books Publishing, over een duivin die probeert om haar vrienden om te helpen haar maken brood is ook een uitstekend boek om te leren peuters het belang van het doen hun deel om de voordelen te plukken.

Zorgzame activiteiten

Demonstrerende liefde en zorg aan uw kind is dagelijks de beste manier om het model van de zorg voor anderen aan uw kind, volgens de Amerikaanse Department of Health and Human Services. U kunt ook uw tot activiteiten uitoefenen die verder helpen haar te begrijpen het belang van zorg. Maak een zorgzame jar voor uw peuter en uitleggen aan haar dat elke keer als ze toont zorg aan een gezinslid, ze een cent in de pot zetten kan. Geef haar voorbeelden van manieren om te tonen dat ze geeft zoals knuffels geven wanneer iemand triest is, helpen om te zorgen voor de familie hond en een speeltje met een broer of zus te delen. Als de pot vol is, neem het mee naar een verandering machine, die u meestal op kruidenierszaken vinden kunt, en zetten het geld naar een charitatieve donatie.

Samenwerkingsactiviteiten

Toon uw peuter de waarde van samenwerking door haar te bemoeien met eenvoudige dagelijkse klusjes en taken, zoals het helpen van haar speelgoed om weg te zetten. Leer van haar het opschonen lied, die gaat, "opruimen, opruimen, iedereen overal. Opruimen, opruimen, iedereen doen uw deel." Haar deelnemen aan activiteiten waarin het hele gezin samen te werken is, zoals de voorbereiding van diner. Geef haar kleine taken zoals roeren of beregening kaas op een schotel. Spelen van eenvoudige board games met het hele gezin, zelfs als ze het spel niet volledig begrijpen. Het belangrijke concept voor haar om te leren is dat ze moet haar beurt wachten om te rollen de dobbelsteen en haar knipt. Uitleggen dat spellen niet goed zonder samenwerking werken.

Groepsspelen

Nodig vrienden van uw peuter en hun ouders over te spelen die zorg en samenwerking versterken. Voor één activiteit, praat met de tots over hoe delen een manier om te tonen is dat ze de zorg voor hun vrienden. Zet de peuters in paren met een speelgoed instrument voor elk paar. Wanneer u de muziek start, speelt een peuter het instrument, terwijl de andere dansen. Wanneer u belt "om de beurt", de partners schakelen, en het andere kind krijgt om te spelen met het instrument. Blijven om over te schakelen van instrumenten en partners zo goed om iedereen de kans geven te spelen alle instrumenten. Om te benadrukken het belang van samenwerking, hebben de kleuters grijpen op een groot vel en plaats een opblaasbare bal in het midden. Laten zien hoe met het blad de bal in de lucht gooien en vangen. Herinneren de kinderen dat ze samenwerken om de bal stuitert op het blad te houden en moeten te voorkomen dat het vallen op de grond.


gerelateerde artikelen