Juridische scheiding Vs. echtscheiding in Indiana

November 20

Juridische scheiding Vs. echtscheiding in Indiana

Scheiding en echtscheiding zijn twee aparte opties voor Indiana bewoners willen niet langer getrouwd blijven. Terwijl een echtscheiding formeel van het huwelijk einde zal, laat een scheiding slechts de paar om te leven uit elkaar gedurende een bepaalde tijd om te beslissen of ze willen blijven werken aan het huwelijk of echtscheiding. Scheiding en echtscheiding zijn in veel opzichten vergelijkbaar, maar verschillen bestaan.

Functie

Scheiding en echtscheiding dienen twee afzonderlijke functies, volgens Indiana rechtsbijstand. Een scheiding eindigt niet een huwelijk. Het staat gewoon een echtpaar uit elkaar wonen, terwijl zij of beslissen u getrouwd blijven of om te scheiden. Een echtscheiding, ook bekend als een "ontbinding van het huwelijk," eindigt een huwelijk. Paren die juridisch zijn gescheiden zijn nog steeds getrouwd, maar na een echtscheiding, de partners zijn één opnieuw.

Tijdsbestek

Indiana Code 31-15-3-9 geeft aan dat een scheiding kan niet langer dan één jaar duren. Zodra een jaar is verstreken, moet het juridisch gescheiden paar beslissen of getrouwd blijven of tot het dossier voor echtscheiding. Een scheiding is echter definitief zodra de vereiste wachtende periode is afgelopen en alle problemen zijn opgelost.

Bevindingen

Het verstrekken van een scheiding, moet een Hof van Indiana vinden dat de omstandigheden in het huwelijk momenteel dus onaanvaardbaar zijn dat het paar niet kunnen samenleven, maar dat er toch het huwelijk zelf moet worden gehandhaafd. In een scheiding, aan de andere kant, moet een Hof van Indiana vinden alleen dat een 'duurzame ontwrichting van het huwelijk"heeft plaatsgevonden. Indiana is een "no-fault" echtscheiding staat, wat betekent dat noch echtgenoot heeft om te bewijzen dat de andere een deden verkeerd om een echtscheiding te verkrijgen. Het is niet noodzakelijk juridisch gescheiden voor indiening voor echtscheiding in Indiana, maar een periode van scheiding, waarin het paar was niet in staat om te herstellen van hun relatie kan helpen het Gerecht bepalen dat een "duurzame ontwrichting" is opgetreden.

Voordelen

De voordelen van een scheiding in Indiana zijn het aanbieden van een "" bedenktijd voordat beide echtgenoten de laatste stap op weg naar de echtscheiding neemt. Ook, zal het Hof tijdens een scheiding invoeren van tijdelijke bestellingen voor kinderalimentatie, bewaring van het kind, spousal ondersteuning en advisering, als het paar de rechtbank toezicht op om het even welk van deze besluiten moet. Scheiding kan ook een van de echtgenoten om op elkaars gezondheid of levensverzekeringen beleid te blijven. Voordelen van een echtscheiding zijn bestellingen voor kind en spousal ondersteuning en bewaring. De echtscheiding maakt het ook mogelijk de partijen hun eigen weg gaan. Ten slotte, na een echtscheiding is definitief is, een van de echtgenoten kan niet meer aansprakelijk voor persoonlijke schulden van de andere echtgenoot, die niet mag waar tijdens een scheiding.

Overwegingen

Een scheiding in Indiana is nog steeds een huwelijk, zelfs als de echtgenoten uit elkaar wonen. Hoewel het biedt een periode voor reflectie, betekent het ook dat de schulden aangegaan door het paar zijn de verantwoordelijkheid van beide partijen, en dat het echtpaar moeten proberen samen te werken om het herstellen van het huwelijk. Beide echtgenoten kan verzoeken het Hof tot orde counseling, maar het Hof kan orde adviseren tegen de beide echtgenoten niet lukt of als een van de echtgenoten misbruik naar de andere of naar de kinderen geweest. Echtgenoten kunnen niet tot een scheiding indienen als een verzoek tot ontbinding van het huwelijk of echtscheiding, al is gearchiveerd. Echter juridisch gescheiden echtgenoten, kunnen voor echtscheiding indienen voordat de termijn van één jaar over scheiding kennisnemen.


gerelateerde artikelen