Symptomen van hoog Trombocyten

September 12

Symptomen van hoog Trombocyten

Trombocyten zijn cel fragmenten die worden gemaakt door het beenmerg die de bloedklonter helpen te voorkomen bloeden en wonden te genezen. Terwijl het hoge aantal bloedplaatjes kan te wijten zijn aan onderliggende infectie, kan het ook zijn een teken van een ernstige beenmerg stoornis zoals thrombocythemia of primaire thrombocytosis, volgens de Mayo Clinic. Aandoeningen van de bloedplaatjes gekenmerkt door hoge bloedplaatjes niveaus kunnen u op risico voor het ontwikkelen van bloedklonters zetten. Terwijl u niet dat geen symptomen opmerken kunt, kunnen bloeden en abnormale sensaties veroorzaakt door bloedstolsels optreden.

Abnormale sensaties

Teveel bloedplaatjes in de bloedbaan kunnen leiden tot de vorming van bloedstolsels in grote en kleine bloedvaten overal in het lichaam. Als een bloedstolsel gedeeltelijk een vaartuig blokkeert, kan het interfereren met de hoeveelheid bloed en zuurstof die lichamelijk weefsels bereiken. Bijgevolg kunnen optreden tintelingen, doof gevoel, "spelden en naalden" of andere abnormale sensaties in de handen en voeten genaamd parestesie, volgens de Merck Manuals Online medische bibliotheek.

Mogelijk merkt u ook uw handen, vingers, voeten of tenen voelen ongewoon koud aanvoelt. Verminderde doorbloeding kan ook invloed hebben op je bloeddruk, waardoor u zich duizelig of zwak. Bloedstolsels in de kleine schepen van het oog of grote stolsels in grotere schepen van het lichaam kunnen beschadigen visie, blurriness of andere visuele storingen veroorzaken. Aanhoudende hoofdpijn en pijn op de borst kunnen ook een teken van abnormale stolling vanwege hoge aantal bloedplaatjes.

Bloeden

Overtollige bloedplaatjes thrombocythemia of primaire thrombocytosis gekoppeld kan ook leiden tot bloedingen. Volgens de Merck Manuals Online medische bibliotheek, deze bloeden is gewoonlijk mild en vaak resulteert in neusbloedingen, dat bol staat van het tandvlees of bloedingen in de maag of het spijsverteringskanaal. U kunt ook gemakkelijk vermorzelen of merken onverklaarbaar huid kneuzingen. Bloedige barkrukken, bloeden uit de luchtwegen of langdurig bloeden na chirurgische ingrepen of tandextractie ook, volgens de National Institutes of Health optreden kan. Sommige mensen ontwikkelen kan ook zweren op hun vingers of tenen.

Ernstige symptomen

Als bloedstolsels vormen en volledig blokkeren van de stroom van bloed door middel van een bloedvat of als ze afbreken van een bloedvat en reizen naar hart, longen of hersenen, ze kunnen leiden tot levensbedreigende symptomen van een beroerte of een hartaanval, volgens de National Institutes of Health.

Uitbreiding van de milt en lever en ernstige bloeding uit bloeden, dat kan niet zitten verstopping kunnen ook optreden. Sommige mensen kan het ontwikkelen van primaire myelofibrose--een aandoening die optreedt als gevolg van littekenvorming van het beenmerg. Primaire myelofibrose veroorzaakt bloed te vormen op de lever of milt, resulterend in de buik opgeblazen gevoel als gevolg van de zwelling van de inwendige organen.


gerelateerde artikelen