Wat zout substituten kunnen worden gebruikt in combinatie met bloeddruk medicatie?

January 23

Wat zout substituten kunnen worden gebruikt in combinatie met bloeddruk medicatie?

U kan worden volgt een natriumarm dieet in combinatie met bloeddruk medicatie om te helpen uw bloeddruk verlagen. Nuttigen van teveel natrium kan de bloeddruk verhogen. Een zoutarm dieet kan u helpen voldoen aan de doelstellingen van uw bloeddruk. Gebruik laag-zout en zoutloos vervangingen in plaats van keukenzout aan seizoen levensmiddelen als onderdeel van een hart-gezond dieet.

Zout substituten

Normale keukenzout is natriumchloride. Zout vervangingsmiddelen bestaan uit ingrediƫnten die de smaak van zout nabootsen, maar in plaats daarvan bevatten van kaliumchloride. Zout substituten gemaakt met kaliumchloride kunnen helpen verminderen uw totale inname van natrium, maar zijn niet veilig voor elke persoon met hoge bloeddruk, waarschuwt de Cleveland Clinic. Kaliumchloride in sommige zout substituten kunnen interfereren met bepaalde hart medicijnen of schadelijk zijn hebt u een nierziekte. Neem contact op met uw arts voordat u zout vervangingsproducten met kaliumchloride om veiligheid voor uw conditie.

De National Institutes of Health stelt dat de meeste mensen niet meer dan 2400 mg natrium uit alle voedselbronnen per dag moeten consumeren. Sommige vervangers van zout bevat natrium, maar in kleinere hoeveelheden. Deze kunnen worden aangeduid als lite-natrium of zoutarm. Lees etiketten om te zien hoeveel natrium is in het product en bepalen als dat invaller zout zal passen in uw zoutarm dieet.

Kruiden

U kunt ook verse of gedroogde kruiden voor zout aan seizoen levensmiddelen. U kunt kopen van voorgemengde, zoutloos kruid mengsels, of maak uw eigen. Overweeg het gebruik van kruiden zoals basilicum, oregano, peterselie en Dragon tijdens het koken en voor kruiden gerechten. Lees etiketten op bereid kruid mengsels om ervoor te zorgen dat er natrium is niet een ingrediƫnt.

Kruiderijen

U kunt ook zoutloos kruiden voor het koken of op bereide gerechten. Overweeg het gebruik van de smaak van azijn, zoals balsamico azijn of rode wijnazijn, aan seizoen levensmiddelen. Citroen en limoen sap of zest voegt een scherpe smaak, terwijl de knoflook en UI sterker smaken geven. Komijn, nootmuskaat, kaneel en vers gemalen peper ook maken vet zout substituten, stelt de Cleveland Clinic.


gerelateerde artikelen