Wat zijn de oorzaken van hartkloppingen & spiertrekkingen tijdens de slaap?

September 27

Wat zijn de oorzaken van hartkloppingen & spiertrekkingen tijdens de slaap?

Volgens een evaluatie van 2007 in het "Journal of Clinical slaap Medicine", slaap treedt op in een oplopende reeks van stadia. Mensen ervaren meestal lichte slaap, diepe slaap en dan rapid eye movement slaap. Deze laatste fase is ook bekend als REM-slaap en het dromen is gekoppeld. Tijdens de REM-slaap, het lichaam is verlamd, maar de geest blijft actief. Hartkloppingen, lichaam twitches en oogbewegingen worden vaak waargenomen. Terwijl deze gebeurtenissen normaal zijn, kunnen zij worden buitensporig of optreden in andere stadia van de slaap. Dergelijke uitbarstingen kunnen symptomen van een onderliggende medische aandoening.

Narcolepsie

Narcolepsie is een wanorde van de slaap extreme vermoeidheid is gekoppeld. Voorkomende symptomen zijn slaap-gerelateerde hallucinaties, evenals verlamming en emotie-gerelateerde verlies van spiercontrole. Volgens een 1997 experiment beschreven in "Elektro-encefalografie en klinische neurofysiologie", narcoleptic patiënten toonden meer oogbewegingen en spier twitches tijdens de REM-slaap dan controle onderwerpen. Meer schokbewegingen weergegeven de narcoleptics ook in het begin van de nacht. Hoewel oogbewegingen en spier schokbewegingen werden apart geregeld, suggereert hun grotere dichtheid nummer en eerder disregulatie van de REM-slaap.

REM gedrag stoornis

Veel patiënten hebben narcolepsie hebben ook REM gedrag stoornis. In deze voorwaarde, zijn mensen niet volledig verlamd tijdens de REM-slaap. Dit gebrek aan remming hen in staat stelt om te handelen uit hun dromen, vaak met gevaarlijke gevolgen. Bijvoorbeeld, beschrijft een case-studie van 1997 in "Leeftijd en vergrijzing" een oudere vrouw die vaak valt tijdens nachtelijke REM afleveringen ervaren. Dergelijke patiënten worden ook buitensporige hartkloppingen en schokbewegingen weergeven. Een herziening van de 2010 in "Journal of Clinical slaap Medicine" blijkt dat verschillende medicijnen tot deze wanorde van de slaap bijdragen kunnen. Geneesmiddelen die zijn bij REM gedrag wanorde betrokken kunnen omvatten clomipramine, selegiline en phenelzine.

Auto-immuunziekte

De Morvan syndroom is een auto-immuunziekte gekenmerkt door onophoudelijke hartkloppingen en spiertrekkingen. Deze symptomen zijn zo ernstig dat ze voorkomen slaap dat. Dit slaaptekort leidt tot "slaap aanvallen," met inbegrip van de spontane verschijning van REM-slaap zonder atonia. De Morvan syndroom is een zeldzame aandoening met minder dan honderd gevallen bekend. Nog kan de voorwaarde inzicht geven in de oorzaak van de opwinding van het autonome zenuwstelsel. Het autonome systeem controleert onwillekeurige reacties zoals ademhaling en zweten.

Een case-studie van 2007 in "Neurologie India" wordt beschreven van een patiënt met het syndroom van de Morvan. Deze persoon weergegeven autonome hyperactiviteit. Prednisolon, een steroïdale anti-inflammatoire drugs, bewezen effectief bij de behandeling van de patiënt. Deze bevinding blijkt dat een overdreven reactie van het immuunsysteem tot nachtelijke hartkloppingen en schokbewegingen bijdragen kan.

Posttraumatische Stress-Stoornis

Posttraumatische stress stoornis wordt veroorzaakt door een eerdere blootstelling aan een traumatische gebeurtenis met de dreiging van de waargenomen schade. Deze angststoornis is gebruikelijk in de veteranen en vluchtelingen. Een verslag van 1994 in het tijdschrift "Slaap" blijkt dat Vietnam-veteranen met een posttraumatische stress stoornis een ongewoon groot aantal gespierde schokbewegingen tijdens de slaap vertonen. Interessant is dat de veteranen toonde deze abnormale barst tijdens zowel REM en in andere stadia van de slaap. Deze resultaten suggereren dat psychologische omstandigheden kunnen verantwoordelijk voor hartkloppingen en bewegingen tijdens de slaap.


gerelateerde artikelen