Symptomen van Candida Albicans overgroei

July 14

Candida albicans is een gist organisme vaak gevonden in het maag-darmkanaal (GI), het urogenitaal darmstelsel (GU) en op de huid. Meest voorkomende symptomen zijn jeuk, roodheid en irritatie. Symptomen van Candida albicans overgroei kunnen worden gecategoriseerd in de symptomen van gastro-intestinale begroeiing, symptomen van urogenitaal begroeiing en symptomen gerelateerd aan systemische infectie.

Gastro-intestinale

Candida albicans overgroei treedt op wanneer er een onbalans in de lokale omgeving en het immuunsysteem, waardoor lokale en algemene symptomen op basis van de locatie van de begroeiing. Candida overgroei kan optreden in het maag-darmkanaal, veroorzaakt symptomen zoals buikpijn, winderigheid, opgeblazen gevoel en zuur terugvloeiing. Andere symptomen zijn lethargie, spierpijn, hoofdpijn en angst. Candida albicans produceert toxines die de bloedbaan, mogelijk veroorzaakt systemische problemen en symptomen kunnen worden ingevoerd.

Urogenitaal

Candida albicans overgroei in het urogenitaal darmstelsel is een gemeenschappelijke infectie veroorzaakt infecties van de urinewegen (UTI). Symptomen zijn urethritis en vaginitis (ontsteking van de vaginale muur). Terwijl vaginitis en de begeleidende urethritis voor bij vrouwen zijn, kan candida overgroei in de blaas is niet gebruikelijk en een teken van een gecompromitteerd immuunsysteem.

Systemische

Candida albicans overgroei kan systemische infectie (infectie van de omloop van het bloed) veroorzaken en is meestal een secundair probleem gezien bij personen met ernstige onderliggende invloeden die leiden tot falen van het immuunsysteem. Voorkomende symptomen van systemische candida-infectie zijn koorts en septische shock. Dit is een levensbedreigende aandoening als gevolg van de verspreiding van de infectie in het bloedsomloop potentieel besmet meerdere orgaansystemen.


gerelateerde artikelen