Gas, buikpijn & opgeblazen gevoel na het eten

July 23

Gas, buikpijn & opgeblazen gevoel na het eten

Buikpijn, gas en opgeblazen gevoel zijn veelvoorkomende symptomen die op een breed scala aan medische aandoeningen duiden kunnen. De ernst van de symptomen geven niet noodzakelijkerwijs de ernst van de aandoening. Kleine problemen van de gastro-intestinale of geo-informatie, kunnen soms manifesteren in het ondraaglijk pijn, terwijl levensbedreigende ziekten soms slechts kleine ongemak kunnen veroorzaken. Bovendien kunnen de medische aandoeningen die helemaal niets met de GI tractus soms GI symptomen veroorzaken. Om deze reden moet u een arts over GI symptomen verergeren of niet kunt oplossen raadplegen.

Gemeenschappelijke Triggers van het voedsel

De voedingsmiddelen die leiden tot pijn, gas en opgeblazen gevoel in één persoon kunnen geen probleem om een ander te presenteren. Sommige gemeenschappelijke voedsel boosdoeners zijn dagboek, bonen, frisdranken, gluten, tarwe, asperges, broccoli, kool, uien en vruchten. Hoog-vet voedsel kunnen spijsvertering en de eliminatie vertragen en leiden tot opgeblazen gevoel en ongemak. Een allergie voor een specifieke voeding kan ook leiden tot GI symptomen

Bepalende voedsel Triggers

Soms kunt u gemakkelijk de oorzaak van pijn in de onderbuik, gas en opgeblazen gevoel tot een bepaald levensmiddel of specifieke gebeurtenis koppelen. Andere tijden, altijd de oorzaak niet duidelijk is. Als u niet de oorzaak van symptomen van de GI, houd een dagboek om te helpen u bij het identificeren van een bepaald levensmiddel of eten gewoonte die leiden de symptomen tot kan. U kunt ook het evalueren van uw voedsel trekker via een proces van eliminatie en herinvoering. Start door het elimineren van alle verdachte voedsel triggers, zoals vlees, dagboek, geraffineerde suikers, cafeïne, alcohol en gluten, voor drie dagen. Langzaam opnieuw het voedsel terug in uw dieet om te bepalen als u op een bepaald voedsel reageren.

Productie van Gas

Gas in het darmstelsel GI kan resulteren uit slikte lucht als je eet of te snel drinkt. Uw maag bevrijdt zich van door oprispingen of het passeren gas. U kan gas produceren als u gebrek aan spijsverteringsenzymen of bacteriën in je dunne darmen, zodat onverteerd voedsel in de dikke darm afbreekt.

Oorzaken van chronische pijn, Gas en opgeblazen gevoel

Chronische pijn, gas en opgeblazen gevoel na je eet kunnen een meer ernstige aandoening duiden. Prikkelbare darmsyndroom, IBS, zorgt ervoor dat abnormale contracties van intestinale spieren, waardoor een grotere gevoeligheid voor gas en opgeblazen gevoel. Ziekten die leiden ontsteking, zoals darmkanker, GI zweren of ziekte van Crohn tot, kunnen leiden tot chronische opgeblazen gevoel. Hart-en vaatziekten, galstenen of blindedarmontsteking kan veroorzaken buikpijn die kan worden verward met een GI-probleem.

Preventie en behandeling

Vaak kunt u de behandeling van de symptomen door het veranderen van uw dieet. Zodra u hebt vastgesteld dat de voedsel-triggers, Vermijd deze voedingsmiddelen. In sommige gevallen anders evalueren gezonde voeding oorzaak GI symptomen--welke voedingsstoffen u eerder afgeleid van de verboden voedsel en andere bronnen van de voedingsstoffen opnemen in uw dieet. Als dieet het probleem niet is opgelost, kan uw arts voorschrijven medicijnen of andere medische behandelingen.


gerelateerde artikelen