Tennis regels voor wanneer de bal een speler raakt

August 10

Tennis regels voor wanneer de bal een speler raakt

Tennis presenteert een scala aan situaties waar een speler door de bal geraakt kan. Elk scenario heeft duidelijk geformuleerde regels over hoe te het punt scoren. Deze regels zijn ingesteld door de United States Tennis Association voor nationale wedstrijden, en door de International Tennis Federation wedstrijden waarbij de spelers uit verschillende landen. In het geval van een bal aanraken van een speler, geven zowel de USTA en ITF dezelfde regels over hoe scoort de punt.

Ontvanger tijdens Serve

Het USTA kent een punt naar de server als de geserveerd bal raakt de ontvanger-- of, in een dubbelspel-situatie, de ontvanger partner--voordat het de grond raakt. Zelfs als de serve duidelijk niet gaat te raken zijn aangewezen dienst gebied, als de bal de speler voordat de grond raakt, gaat het punt naar de server. Het spel wordt geregeerd liet als de bal eerst het net, de band en de band raakt, en vervolgens raakt de ontvanger van de ontvanger partner en/of eventuele kleding, voordat het de grond raakt. Als een dienst laat heet, het punt is overgespeeld, maar het wordt niet geannuleerd uit een eerdere fout.

Server tijdens Serve

Een dienst wordt geregeerd een fout als de geserveerd bal de server of de server partner raakt, of om het even welk of één kleding draagt, evenals alle items die ze kunnen dragen, met inbegrip van het racket. Een server kunt vangen de bal na het werpen van het in de lucht voor een serve. Hij kan grijpen hetzij met zijn hand of vangen met zijn racket. Ook kan hij de bal stuiteren als hij wil laten. Dit kan bijvoorbeeld gebeuren wanneer de server gooit de bal in de lucht om te dienen en vindt zichzelf staren rechtstreeks in de zon.

Tijdens het afspelen

Wanneer de bal raakt hem of iets is hij dragen of reeds verrichten naast het racket, verliest een speler een punt. De enige manier om te scoren een juridische punt in het tennis is met behulp van uw racket. Het moment dat een bal je lichaam of de kleding raakt, het spel wordt geacht en het punt wordt toegekend aan je tegenstander.

Vangen van de bal

Als een speler permanent buiten de rechtbank een bal vangt voordat het stuitert, verliest die speler de punt. De bal moet eerst de grond raken voor de bal te worden uitgesloten voordat een speler kan vangen of met zijn lichaam stoppen.


gerelateerde artikelen