Wat zijn de voordelen van lijnzaad in combinatie met yoghurt?

November 27

Wat zijn de voordelen van lijnzaad in combinatie met yoghurt?

Hoewel yoghurt is al vol met vele essentiële voedingsstoffen die je lichaam dagelijks nodig heeft, bevat lijnzaad toevoegen aan yoghurt voedingsstoffen die je niet krijgen van het eten van yoghurt alleen. Beregening van lijnzaad in yoghurt kan zelfs helpen verminderen uw risico van het ontwikkelen van chronische ziekten. Echter verhoogt lijnzaad toevoegen aan yoghurt ook de calorie-inhoud.

Extra voedingsstoffen

Combinatie van vetarme yoghurt met flaxseeds biedt u een goede mix van eiwitten, koolhydraten en gezonde vetten die je niet door het eten van gewoon yoghurt of flaxseeds. Yoghurt is rijk aan eiwitten, koolhydraten, calcium, fosfor, kalium en vitamine B, overwegende dat lijnzaad hoog in vezel en onverzadigde vetzuren--met name de omega-3 vetzuur alpha-linoleenzuur of ALA. is Het toevoegen van net 1 eetlepel grond flaxseeds biedt ongeveer 2 gram ALA, die groter is dan de dagelijkse ALA eisen voor mannen en vrouwen, volgens het Institute of Medicine.

Verhoogde verzadiging

Eiwitten en vezels zijn voedingsstoffen die stimuleren van verzadiging, waardoor je het gevoel volledig voor langere perioden zonder het verbruiken extra calorieën. Yoghurt is rijk aan eiwitten en flaxseeds zijn geladen met vezel. Daarom, beregening lijnzaad op yoghurt verhoogt verzadiging meer dan het eten van yoghurt alleen. Een combinatie van lijnzaad en vetarme yoghurt eten is een uitstekende manier om uw honger-- en de totale calorie-inname--voor gezond gewichtsbeheer.

Verminderde ziekte risico 's

Gezien de hoge omega-3 en een vezelgehalte van lijnzaad, toe te voegen dat aan de yoghurt kan helpen verminderen uw risico voor het ontwikkelen van chronische ziekten. De Universiteit van Maryland Medical Center meldt dat ALA-rijke flaxseeds kunnen helpen verminderen hoge bloedspiegels cholesterol, uw risico op hartaanval en beroerte en eventueel uw risico om kanker te ontwikkelen. De Universiteit van Maryland Medical Center merkt ook op dat lijnzaad kan helpen verbeteren van de symptomen van de menopauze, zoals opvliegers en verstoringen van de stemming. De probiotica gevonden in yoghurt zijn gunstig voor de gezondheid van de spijsvertering en kan helpen bij de behandeling van diarree en Prikkelbare darmsyndroom.

Calorie overwegingen

Lijnzaad aan yoghurt toe te voegen, wordt uw calorie-inname iets groter. Een eetlepel lijnzaad grond bevat 37 calorieën, volgens het Amerikaanse ministerie van landbouw nationale Nutrient Database voor Standard Reference. Echter, omdat het dezelfde 1-eetlepel gedeelte van lijnzaad bevat 2 gram voedingsvezels, niet van alle de calorieën in lijnzaad zijn verteerd en geabsorbeerd door je lichaam. Het gebruik van lijnzaad in matiging als onderdeel van een evenwichtige maaltijd plan is onwaarschijnlijk leiden tot gewichtstoename.


gerelateerde artikelen