Wat gebeurt er met voedsel dat het spijsverteringsstelsel passeert zonder wordt verteerd en geabsorbeerd?

June 26

Wat gebeurt er met voedsel dat het spijsverteringsstelsel passeert zonder wordt verteerd en geabsorbeerd?

Uw spijsvertering is een efficiënte fabriek die neemt de grondstoffen die u via uw dieet opgeeft, dit materiaal breekt, maakt gebruik van wat het kan voor onderhoud en energie, dan elimineert de rest door de efficiënte trash compactor van uw dikke darm. Delen van veel voedsel dat je eet zijn onverteerbare door je lichaam, maar zijn nog steeds belangrijk voor uw gezondheid. Andere voedingsmiddelen kunnen normaal verteerbaar, maar vanwege malabsorptie stoornissen, is je lichaam niet in staat om mogelijk gebruik van hen.

Het spijsverteringsstelsel

Uw mond is het begin van uw spijsverteringsstelsel. Je speeksel produceert amylase, een enzym dat het proces begint van koolhydraten verteren. Nadat gekauwd voedsel door je slokdarm en in uw maag beweegt, gaat een enzym pepsine genaamd aan het werk op eiwitten. Maagzuur werkt ook te breken van de membranen van de cellen in het voedsel doorgeslikt. Van de maag, de massa bewegingen van voedsel naar de dunne darm. Alvleesklier enzymen eindigen hier het werk van koolhydraten en assist gal van de lever in het afbreken van vetten verteren. Voedingsstoffen worden geabsorbeerd in de dunne darm. Wat overblijft wordt verplaatst in uw dikke darm waar water is convergentieperiode, maken ontlasting steviger.

Voedingsvezels

De vezel is koolhydraten die je lichaam niet kan verteren. Alle voedsel dat je eet die afkomstig zijn uit een plant bron bevat vezels. Oplosbare vezels, aanwezig in de cellen van planten, lost op in water. Het vertraagt het verkeer van levensmiddelen in het spijsverteringskanaal, en daarbij, controle bloedsuikerspiegel helpt door het vertragen van de absorptie van glucose. Oplosbare vezel helpt ook lagere cholesterol. Onoplosbare vezels is aanwezig in de celwanden van planten. Het voegt bulk om kruk en houdt het bewegen door de dikke darm, waardoor wordt voorkomen constipatie, diverticulosis en aambeien.

Malabsorptie syndroom

Voedselintolerantie en ziekten-- of hun behandeling--kan afbreuk doen aan nutriënten-absorptie. Het gaat hierbij om ziekte van Crohn vaatziekten, coeliakie, bacteriële infecties, lactose-intolerantie, pancreatitis, AIDS en kanker. Overmatig gebruik van laxeermiddelen, alcohol en antibiotica kan ook beschadigen absorptie. Omdat unabsorbed voedingsstoffen passeren van urine of ontlasting, kan uw arts bestellen tests om de oorzaak te achterhalen. Bijvoorbeeld, geeft een abnormale hoeveelheid vet in de ontlasting malabsorptie syndroom. Voor het meten van fecale vet, je eet ten minste 80 g vet per dag en verzamelen uw ontlasting voor één tot drie dagen. Een normale hoeveelheid vet in de ontlasting is minder dan 7 g. Als u tot 30 g per dag uitscheiden, suggereert het malabsorptie als gevolg van gal zuur deficiëntie of een overmatige groei van bacteriën. Ontlasting die tussen 30 tot 60 g geeft aan coeliakie, terwijl tot 100 g op een alvleesklier probleem duiden kan.

Tips voor het bevorderen van de opname

Om te helpen uw lichaam absorberen van de voedingsstoffen, voedsel kauwen grondig voor het doorslikken om te worden blootgesteld aan spijsvertering enzymen in je speeksel, evenals het opsplitsen in kleinere stukken, bieden meer oppervlakte blootstelling aan spijsvertering vloeistoffen in de maag. Het eten van fruit, groenten en granen voor voedingsvezels. Gebruik van antibiotica, laxeermiddelen en alcohol te beperken. Tot slot als u vermoedt een kwestie van malabsorptie dat, neem contact op met uw arts.


gerelateerde artikelen