Welke probiotica bevat Miso?

August 17

Welke probiotica bevat Miso?

Miso, een culinaire nietje in de Japanse cultuur, wordt gemaakt door gisting van sojabonen met gerst of bruine rijst en mengen met zout en een bron van de schimmel. Het eindproduct is gemaakt in een pasta die kan worden gebruikt in salade dressing, soepen en sauzen. Miso, zoals andere gefermenteerde producten zoals zuurkool, kefir, pickles, wijn en natuurlijke yoghurt, bevat goede bacteriën bekend als probiotica, hebben vele gezondheidsvoordelen.

Probiotica

Welke probiotica bevat Miso?

Het woord "probiotic" betekent "voor het leven." Een probiotische wordt gedefinieerd als een levende bacteriën in de voedselvoorziening, die helpt bij het creëren van een microbiële evenwicht binnen het darmkanaal. Probiotica werken om te verminderen intestinale begroeiing die kan worden veroorzaakt door een gebrek aan vezels, bepaalde geboortebeperking medicatie, antibiotica, gastro-intestinale infecties of consumeren te veel gechloreerde water. Door het toevoegen van probiotica, gastro-intestinale problemen zoals obstipatie, kunnen overtollige gas, opgeblazen gevoel en diarree worden gecorrigeerd.

Probiotica en Miso

Welke probiotica bevat Miso?

De meest voorkomende soort probiotische bacteriën gevonden in miso is melkzuur en lactobacillus. Miso bevat enzymen die chemische bijproducten die voorkomen dat de overmatige groei van slechte bacteriën in het darmkanaal. Miso is een effectieve probiotische vanwege zijn lage pH, het is in staat om voorbij de maagzuur intact waardoor de actieve probiotica om effectief de dunne darm.

Gezondheidsvoordelen van Miso en probiotica

Miso, evenals andere levensmiddelen die probiotica bevatten, werk te verminderen van cholesterolniveaus in het lichaam. Miso ook genereert van B-vitamines en vitamine K in de dunne darm en helpt bij het reguleren van de tractus gastointestinal. Onderzoek heeft ook aangetoond dat het eten van miso op een regelmatige basis risico op borst-, prostaat-, dikke darm- en baarmoederkanker verminderen kan. Miso kan ook beschermend tegen ontwikkelingslanden hart-en vaatziekten, osteoporose en vermindering van de symptomen van de menopauze als gevolg van de inhoud van de soja van dit levensmiddel worden.


gerelateerde artikelen