Wat zijn de oorzaken van gebroken bloedvaten op het gezicht?

November 29

Facial bloedvaten verwijden gemakkelijk, volgens «««SmartSkinCare.com, veroorzaakt door abnormaal vergroot aderen in de buurt van het oppervlak van de huid. Genoemd telangiectasia, deze haarvaatjes of kleine bloedvaten, overdreven kan worden verlengd in diameter en kan variëren van 0,05 mm tot 3 mm breed. Teleangiëctasie zijn meestal asymptomatisch, maar in sommige gevallen kan worden indicatie van een meer ernstige ziekte. Zodra vastgesteld, is de voorwaarde moeilijk te behandelen, waardoor preventie de beste lijn van de aanval.

Rosacea

Rosacea is een aandoening van de huid die leiden roodheid, bultjes, puistjes en telangiectasia op het gezicht tot kan. De National Rosacea Society staat dat er is geen bekende oorzaak voor de chronische aandoening, hoewel studies wijzen erop dat vallen proteïnen aan genaamd cathelicidin kan leiden tot een ontstekingsreactie van de huid die invloed kan hebben op de haarvaten.

Blootstelling aan de zon

SmartSkinCare.com stelt dat overmatige blootstelling aan de zon telangiectasia kan veroorzaken. Stralen van de zon hebben de neiging om schade bloedvat muren en verlengen van dilatatie van de aderen. Dit over uittrekbaar kan leiden tot spataderen en gebroken haarvaatjes onder de huid. Factoren zoals leeftijd, hormonale veranderingen en genetica ook spelen een rol in de gevoeligheid voor telangiectasia.

Leverziekte

Spider angiomen of spataderen, kunnen worden gezien in de lever ziekte lijden. Volgens een studie die geciteerd in een artikel van de mei 1999 in "Scandinavische dagboek van Gastroenterol," van de 82 mannen en vrouwen studeerde die had cirrhotic levers, had 27 spataderen. Voor degenen, 41 procent leed aan alcoholisme.

Telangiectasis wordt ook gezien tijdens en na de zwangerschap met geen verband met leverziekte.

Ataxie Telangiectasia

Ataxie Telangiectasia wordt veroorzaakt door een zeldzame genetische aandoening die één op 100.000 baby's geboren in de Verenigde Staten treft. Volgens Louisiana State University School of Medicine, symptomen blijken tussen 1 en 4 jaar en omvatten ataxie, of moeite met evenwicht, een gecompromitteerd immuunsysteem presenteren in tal van bovenste luchtwegen gebeurtenissen en telangiectasia op het gezicht en in de ogen.


gerelateerde artikelen