Wat zijn de gevaren van chiropractie zorg?

December 3

Wat zijn de gevaren van chiropractie zorg?

Chiropractie is een vorm van gezondheidszorg die behandelt hoofdzakelijk mechanische problemen en dysfunctie in de wervelkolom en de omliggende weke. Het doel van chiropractoren is om de juiste en complete beweging en functie door middel van spinale manipulatie of aanpassingen. Een enorme hoeveelheid wetenschappelijk onderzoek werd uitgevoerd op de veiligheid en effectiviteit van chiropractie zorg en overweldigend heeft aangetoond dat patiënttevredenheid hoog is, behandeling effectief is en complicaties zeldzaam zijn. Volgens de American Chiropractic Association, maar liefst 80 procent van de bevolking zal ervaren rugpijn op enig moment in hun leven, en chiropractoren bieden de mogelijkheid van een waardevol en effectief voor de behandeling van pijn in de onderrug. Terwijl complicaties zeldzaam zijn, chiropractie zorg beschikt over mogelijke bijwerkingen, zoals alle procedures voor de gezondheidszorg.

Verergering van de aandoening

De meest voorkomende bijwerking van chiropractie manipulatie is de verergering van de pijn of de voorwaarde dat de patiënt is die in behandeling. Spinale manipulatie wordt geleverd door de handen van de behandelende arts en een zachte impuls in spinale gewrichten, ter vergroting van de mobiliteit en uiteenvallen verklevingen die voorkomen beweging dat is. Wanneer gemeenschappelijke oppervlakken of omliggende weke zijn ontstoken deze manipulatie kan leiden tot een stijging pijn. Dit kan met name het geval zijn wanneer de voorwaarde die behandeld een hernia is.

Hernia

De tussen wervel disc is een zachte sponsachtige schokdemper gevonden tussen de wervels in de wervelkolom. Wanneer het middengedeelte van deze schijf uit haar normale grenzen duwt, veroorzaakt een verdikking of schijf herniation. Dit is een veel voorkomende aandoening die veroorzaakt pijn en wordt vaak gezien in de meeste chiropractie kantoren. Spinale manipulatie kan worden effectief in het nemen van de extra stress off van de schijf en het herstellen van de juiste biomechanische beweging. Soms echter kan manipulatie duwen de schijf verder uit haar grenzen en veroorzaken een verergering van de symptomen.

Fracturen

Wat zijn de gevaren van chiropractie zorg?

Een andere mogelijke bijwerking van spinale manipulatie is de mogelijkheid dat de chiropractor eigenlijk een breuk in een rib of wervel kan veroorzaken. Dit gebeurt meestal bij patiënten die ouderen en slechtzienden een onderliggende aandoening waardoor hun botten gevoelig voor breuk, zoals osteoporose.

Beroerte

De wijdst publiciteit--- en ook het minst waarschijnlijk optreden---van alle potentiële bijwerkingen is een lijn die na een cervicale manipulatie gebeuren kan. Het heeft gedacht dat de impuls in de cervicale joint of de rotatie van de cervicale wervelkolom tijdens een manipulatie kan leiden tot schade aan de bloedvaten van de hals leidt tot lijn. Veel onderzoek is verricht op Chiropractie zorg- en lijnkenmerken en een recente studie gepubliceerd in het tijdschrift "Spine" door de nek pijn Task Force, vindt dat de incidentie van lijn na een bezoek aan de chiropractor is hetzelfde als met een bezoek aan een medische arts. Dit is waarschijnlijk wijten aan het feit dat sommige van de symptomen van een beroerte hoofdpijn zijn en nekpijn, die typische symptomen voor chiropractie patiënten, en een aantal die een bezoek aan een chiropractor al ervaart het begin van een beroerte.


gerelateerde artikelen