Manieren om het absorberen van vitamine C

July 13

Manieren om het absorberen van vitamine C

Vitamine C is een noodzakelijke voedingsstof voor een scala aan functies, met inbegrip van de bestrijding van schade door vrije radicalen, collageenproductie en stimuleren een gezond immuunsysteem. Vitamine C is gevonden in een verscheidenheid van groenten en fruit, vooral sinaasappels, kiwi's, groene bladgroenten en paprika. Extra vitamine C is ook gemakkelijk verkrijgbaar bij apotheken en health-food winkels, maar de veiligheid van deze vorm van vitamine C is nog niet vastgesteld. Werken met uw arts om te bepalen of u wilt verhogen de absorptie van vitamine C voor uw gezondheid.

Mondeling

De belangrijkste die manier dat vitamine C wordt geabsorbeerd wordt door het nemen van het mondeling of via de mond. In zijn boek, "Voeding Almanac," voeding schrijver John D. Kirschmann merkt dat vitamine C wordt geabsorbeerd door de slijmvliezen van de mond, de maag en het bovenste deel van de dunne darm. Hij voegt daaraan toe dat hoe groter de dosis, hoe minder wordt geabsorbeerd, zoals 80 procent absorptie ratio wanneer u onder 250 mg, maar slechts 50 procent absorptie stem bij het nemen van boven 250 mg tot 2 g. vitamine C niet geabsorbeerd wordt uitgescheiden via de urine.

Injectie

Een andere die manier dat vitamine C kan worden geabsorbeerd is via injecties. Kirschmann staat dat injecties beter over het nemen van vitamine C mondeling bij het nemen van het voor therapeutische doeleinden. Het lichaam is beter in staat om te absorberen van grote doses vitamine c via injectie in de bloedbaan. Injecties van grote doses vitaminen zijn zeer omstreden, dus zorg ervoor om te praten met uw arts alvorens deze alternatieve vorm van behandeling.

Bioflavonoïden

Een andere manier om ervoor te zorgen dat uw lichaam is absorberend vitamine C is om ervoor te zorgen dat u het meenemen van bioflavonoïden. Volgens Dr. Robert Rountree in zijn boek, "The nieuwe borstvoeding dieet Plan," zijn flavonoïden nodig voor de goede vitamine C absorptie en gebruik. Als u een vitamine C supplement dat bevat geen flavonoïden neemt, adviseert hij nemend hen afzonderlijk.

Overwegingen

Als met alle aanvullingen, kan pil, poeder of IV vormen van vitamine C verstoren de absorptie van andere vitaminen en mineralen. Hierdoor kan ernstige bijwerkingen; dus zorg ervoor dat uw arts te raadplegen voordat nemen extra vitamine C. vitamine C ook met bepaalde voorschriftmedicijnen interfereren kan. Verkrijgen van vitamine C uit voedselbronnen is de veiligste benadering, en moet de primaire focus van de dagelijkse vitamine C-inname.


gerelateerde artikelen