Voeding Tips voor anemische patiënten

June 17

Voeding Tips voor anemische patiënten

Overzicht

Bloedarmoede is een medische aandoening die wordt veroorzaakt door een afname van de rode bloedcellen, op het gebied van vervoer van zuurstof naar de weefsels en cellen van uw lichaam. Dit gebeurt om verschillende redenen. Moet u wellicht te weinig rode bloedcellen, ze kunnen worden groot en onvolwassen of uw niveau van hemoglobine mogelijk te laag. Hemoglobine is het eiwit vervoerder verantwoordelijk voor het transport van zuurstof. Anemie kan leiden tot zwakte, bleekheid, extreme vermoeidheid en een gecompromitteerd immuunsysteem. Voor de behandeling van bloedarmoede, eet een dieet rijk aan ijzer, vitamine B12, en folate.

Kies dierlijk voedsel

Uw arts kan u vertellen of u-ijzertekort hebt anemie en pernicieuze anemie, die is van een tekort aan vitamine B12. Vitamine B12 helpt activeren folaat of vitamine B9. Als dit het geval is, kies ijzer - en vitamine B12-rijke voedingsmiddelen. Ijzer is beschikbaar van dierlijke en plantaardige voedingsmiddelen, maar de vorm in dierlijk voedsel, Heem ijzer, beter wordt geabsorbeerd. Vitamine B12 is buiten verrijkte voedingsmiddelen, alleen gevonden in dierlijk voedsel. In feite, zijn rundvlees, lamsvlees, wild vlees en sommige zeevruchten rijk aan beide voedingsstoffen. Specifiek, sardines, mosselen, oesters, lam en/of ossenhaas en hertenvlees toevoegen aan uw dieet.

Verbeteren van de absorptie van ijzer met C

Vitamine C-rijke voedingsmiddelen of dranken met ijzer-rijk voedsel in paren rangschikken verbetert de absorptie van ijzer--uit dierlijke en plantaardige bronnen. De meest voor de hand liggende koppeling is jus d'orange of een citrusvruchten met ijzer verrijkte granen, maar er zijn vele andere opties. Voor het diner, paar iron-rich rundergehakt en ijzer - en folaat-rijke zetmeelrijke bonen met gehakte tomaten en sla voor taco's. Combineer uw favoriete groenten met stroken van vlees te bereiden van een roerbak. Kiest u voor varkensvlees, voeg gehakte ananas voor een zoete 'n' zure twist. Als u rundvlees gebruikt, voegt brokken van vitamine C-rijke paprika. In plaats van een traditionele tenderizer of marinade gebruikt zure citrus sappen, zoals SAP van de citroen en/of kalk.

Supplement met verrijkte voedingsmiddelen

Verrijkte voedingsmiddelen, vooral kant-en-klare hete en koude ontbijtgranen, helpen nutriënten leemten in uw dieet. Verrijkte sojamelk is een van de weinige vegan-friendly voedselbronnen van vitamine B12, dus als vegan is een wens, het ruilen van uw huidige ontbijt met een graansoort die voldoet aan 25 procent of meer van de aanbevolen dagelijkse hoeveelheid voor ijzer, foliumzuur--de synthetische vorm van folaat-- en vitamine B12. Als u zich verveelt met versterkte brood en granen, toevoegen verscheidenheid door uw eigen ontbijt smoothie met een vitamine - en mineralen-verrijkte eiwit poeder, zoals wei eiwit concentraat. Gebruik uw verbeelding en experimenteren met verschillende combinaties. Mix samen een scoop eiwit poeder, een handvol van bevroren bessen, een 1/2 van een banaan, een lepel honing en een klodder yoghurt, bijvoorbeeld.


gerelateerde artikelen