Dieet voor laag HDL & hoge triglyceriden

June 6

Dieet voor laag HDL & hoge triglyceriden

Hebt u laag HDL en hoge triglyceriden, kan uw arts u wijzigen van uw dieet om HDL verhogen en verlagen uw triglyceriden niveau heeft waarschijnlijk geadviseerd. Er zijn verschillende manieren die kunt u het bereiken van deze doelstellingen, die beide helpen zullen om te voorkomen dat hart-en vaatziekten en atherosclerose of verharding van de slagaders.

Gezondheid van het hart

De reden is het belangrijk om te eten van een dieet dat zal u helpen uw HDL verhogen en verlagen uw triglyceriden is dat ongezond niveaus van bloedlipiden — waarvan HDL en triglyceride zijn beide voorbeelden — leidt tot slechte cardiovasculaire gezondheid. De American Heart Association adviseert dat uw niveau van triglyceriden zo laag mogelijk te houden, worden aangezien je LDL — ook wel genoemd "slechte cholesterol" — van triglyceriden. HDL helpt u bij het wissen van cholesterol uit je lichaam, dus je zo veel mogelijk wilt.

HDL verhogen

Het is heel moeilijk te verhogen HDL via dieet alleen, maar het is zeker mogelijk om het te verlagen. Bepaalde soorten vetten meestal afnemen uw HDL, dus u wilt vermijden. Specifiek, verzadigde vetten — gevonden in dierlijke producten — kunnen verminderen HDL. Transvetten, die in verwerkt voedsel en iets met de zinsnede voorkomen "gedeeltelijk gehydrogeneerde" verschijnen in de ingrediënten, ook aanzienlijk lager HDL. Als zodanig, stelt Vermijd zoveel mogelijk verzadigde vetten en transvetten volledig, de American Heart Association. Verzadigde vetten te vervangen door enkelvoudig onverzadigde vetten--het soort vet gevonden in noten en olijfolie--kan helpen verhogen HDL cholesterol.

Triglyceriden verlagen

De zelfde dingen dat hulp u verhogen HDL ook u helpen lager triglyceriden. Het vermijden van verzadigd vet en transvet kan beduidend beïnvloeden uw triglyceridenspiegels, helpen om uw bloed lipide profiel gunstig. U kunt de verzadigde en verwerkte vetten vervangen in uw dieet met hart-gezonde onverzadigde vetten zoals olijfolie en andere plantaardige oliën. Deze oliën niet verminderen HDL en niet bijdragen tot triglyceriden in de bloedbaan.

Vezel

Hebt u laag HDL en hoge triglyceriden, is een ander belangrijk onderdeel van het dieet vezel. Dr. Lauralee Sherwood legt Fiber, met name de oplosbare verscheidenheid gevonden in veel vruchten, groenten en sommige gehele korrels, helpt bij het binden van cholesterol dat u consumeren en voorkomt dat u absorberen het in je darm, in haar boek "Menselijke fysiologie." Dit bevordert goede hartgezondheid en kan bijdragen aan de dekking van de ongezonde effecten van laag HDL en hoge triglyceride.

Andere overwegingen

Naast een gezond dieet, moet u ook oefening toevoegen aan uw levensstijl hebt u laag HDL en hoge triglyceriden. Een 2001 artikel gepubliceerd in "Aderverkalking, trombose en vasculaire biologie" door Dr. C. Couillard en collega's notities die regelmatige, harde oefening — 30 minuten, drie of meer keer per week — lipidenprofielen door verhoging van de HDL-niveaus aanzienlijk kan verbeteren. In feite, behoort oefening tot de één van de beste manieren om uw HDL verhogen en verbeteren van de gezondheid van het hart.


gerelateerde artikelen