Canalith herpositionering oefeningen

May 11

Canalith herpositionering oefeningen

Ongeveer 80 procent van de mensen die doen de canalith herpositionering van oefening ervaring minder duizeligheid veroorzaakt door goedaardige paroxysmale positie vertigo, één van de meest voorkomende vormen van hoogtevrees. BPPV produceert intense exemplaren van duizeligheid wanneer u uw hoofd beweegt. Sinds de overgang van je hoofd is een natuurlijke actie die is moeilijk te beperken, werken aan controle BPPV met canalith herpositionering is een gemeenschappelijke keus.

Oorzaak

Ongeveer 20 procent van de mensen die last hebben van duizeligheid is doen vanwege BPPV. Dit gebeurt wanneer kleine deeltjes van een kanaal in je innerlijke oor los breken en in andere kanalen van je oor eindigen. Deze deeltjes, ook wel canaliths of otoconia, bestaan uit calcium carbonaat. Een hoofdletsel, infectie of eenvoudige degeneratie als gevolg van veroudering zijn allemaal redenen waarom deze deeltjes los kunnen komen.

Voordeel

Canalith herpositionering oefeningen verplaatsen deze oor-deeltjes terug in je innerlijke oor. Zodra daar, de deeltjes ontbinden kunnen, worden opgesplitst of readhere naar de membraan in uw oor dat ze brak uit. Ze kunnen ook gewoon blijven in het kanaal, waar ze zal niet leiden duizeligheid of andere symptomen tot.

Procedure

Twee soortgelijke procedures voor herpositionering oor deeltjes kunnen worden gedaan in een kantoor of thuis, en beide betrekken bewegende je hoofd en lichaam. De Epley manoeuvre, of de canalith procedure, herpositionering is favoriet in de Verenigde Staten over de Semont manoeuvre, waarbij snelle bewegingen. het wordt vaak gedaan door een arts, maar ook thuis kan gebeuren.

Tijdens de Epley manoeuvre verplaatst u uw hoofd onder een bepaalde hoek zodat de deeltjes te bewegen. Op een bed zitten en liggen u dan snel aan op uw rug. Draai je hoofd 45 graden naar de symptomatische kant. Draai je hoofd naar de andere kant na 30 tot 60 seconden. Wacht 30 tot 60 seconden. Rol vervolgens, op uw zijde in de richting van die je hoofd naar op zoek is je hoofd te houden waar het was. Aangezien u staan aan uw zijde, betekent dat je hoofd is op een hoek van 45 graden naar beneden, kijken naar het bed. Liggen aan uw zijde voor 30 seconden.

Overwegingen

Hoewel een herpositionering van de procedure canalith is eenvoudig genoeg te doen thuis, instructie van een medische professional zijn sterk aanbevolen om te voorkomen dat schade. Een nek of rug letsel is een risico voor het uitvoeren van de canalith procedure onjuist. Bijwerkingen, zoals duizeligheid, misselijkheid en duizeligheid kunnen zich ook voordoen. Een ander risico is dat de deeltjes in de verkeerde gehoorgang verplaatsen kunnen, leiden tot meer duizeligheid. Overleg met uw arts alvorens eventuele canalith oefeningen te doen.


gerelateerde artikelen