Zes ingrediënten om te voorkomen dat opgeblazen gevoel

May 21

Zes ingrediënten om te voorkomen dat opgeblazen gevoel

Opgeblazen gevoel kan worden veroorzaakt door een verscheidenheid van voedingsmiddelen of chronische ziekten die invloed hebben op het maag-darmkanaal. Bepaalde medicijnen kunnen ook van invloed op de maag en het spijsverteringskanaal veroorzaakt opgeblazen gevoel of zwelling van de buik. Veel van de oorzaken van een opgeblazen gevoel kunnen gemakkelijk vermeden worden door het elimineren van bepaalde voedingsmiddelen en medicijnen uit uw dieet. Als u een chronische ziekte van de spijsvertering hebt of op medicatie zijn, praat met uw arts voordat u begint een nieuwe dieet programma.

Kunstmatige zoetstoffen

Zoetstoffen zoals fructose of sorbital gevonden in frisdrank, kauwgom en snoep moeten vermeden worden om te voorkomen dat opgeblazen gevoel. Suiker alcoholen ook veroorzaken opgeblazen gevoel en moeten worden vermeden. Sommige suiker vervangers om te voorkomen dat zijn xylitol, lactitol, mannitol, erythritol en malitol. Deze oorzaak gas abdominale distentie, opgeblazen gevoel en diarree, waarschuwt de Mayo Clinic.

Specerijen

Bepaalde kruiden toevoegen van smaak maar kunnen ook stimuleren het vrijkomen van zuur van de maag dat tot een opgeblazen gevoel leiden kan. Voedsel op smaak gebracht met zwarte peper, nootmuskaat, chilipoeder, tomatensaus, azijn, mosterd, kruidnagel, uien, hete saus en ketchup alle een overproductie van maagzuur kan veroorzaken. Hebt u van voedsel gevoeligheid voor kruiden, kan dit ook leiden tot het opgeblazen gevoel.

Kruisbloemige groenten

Crucifere groenten zijn uit de kool familie. Spruitjes, kool, bloemkool, boerenkool, boerenkool, koolrabi, mosterd, koolraap, knolraap, paksoi en rucola zijn sommige types van crucifere groenten die de vorming van gas en oorzaak van opgeblazen gevoel.

Vezel supplementen

Fiber helpt bij het reguleren van uw stoelgang en positieve gezondheidsvoordelen heeft, maar het kan leiden tot gas en opgeblazen gevoel, vooral als je niet gewend bent aan een vezelrijk dieet. Onoplosbare vezels doet niet verteren en stroomt door het spijsverteringskanaal relatief ongewijzigd. Oplosbare vezels, echter, is bulk vormen en begint te verteren in de dikke darm. Dit gas en opgeblazen gevoel veroorzaakt en kan leiden tot buikkrampen. Oplosbare vezels zijn psyllium, guargom, pectines en beta-glucanen in het dieet.

Zuivel

Zuivelproducten bevatten lactose, een natuurlijke suiker in melk en kan leiden tot gas en opgeblazen gevoel als je lactose-intolerant bent. Als u lage niveaus van bepaalde spijsverteringsenzymen nodig hebben te breken van zuivelproducten, zal je lichaam produceren gas, waardoor het opgeblazen gevoel. Natuurlijke veroudering vermindert ook het aantal enzymen aanwezig in ons spijsverteringsstelsel veroorzaakt een tekort aan lactase resulterend in gas en opgeblazen gevoel na het eten van producten met zuivel.

Medicijnen

Bepaalde medicijnen hebben ingrediënten die spijsverteringsenzymen, die leiden gas en opgeblazen gevoel tot kunnen te verminderen. Andere medicijnen worden gemaakt met de onverteerbare suikers die oorzaak opgeblazen gevoel. Als u een over-the-counter of recept medicatie neemt, check de ingrediënten voor lactulose of sorbitol, waardoor de overtollige gas en opgeblazen gevoel. Neem contact op met uw arts of gezondheidszorg provider voor het elimineren van alle medicijnen.


gerelateerde artikelen