De uiteinden van het dieet voor moeders na Cesarean levering

May 18

De uiteinden van het dieet voor moeders na Cesarean levering

Overzicht

Een keizersnede is een chirurgische ingreep die u kan ondergaan om te verzekeren van een veilige levering van uw baby. De procedure moet de arts een insnijding via uw buikwand en baarmoeder maken. Hoewel u betrokken zijn met verlies van het gewicht na de geboorte van uw baby wellicht, is goede voeding nodig na een keizersnede te bevorderen snelle genezing.

Een gezond dieet volgen

De beste manier voor u om ervoor te zorgen dat voldoende genezing na een keizersnede is om te eten van een gezonde voeding, volgens de Brigham and Women's Hospital. Een gezonde voeding moet bevatten een verscheidenheid van voedingsmiddelen uit elk van de voedselgroepen, met inbegrip van veel vers fruit en groente, volkorengranen, magere eiwitten en laag-vet zuivelproducten. Het is belangrijk om te voorkomen dat junkfood en levensmiddelen met een hoog in calorieën tijdens de herstelfase van een keizersnede vanwege de noodzaak tot het beperken van fysieke activiteit. Vrouwen moeten gewichtsverlies te bespreken met hun arts na levering van de baby, kunnen sommigen suggereren wachten om te beginnen met een plan van het gewichtsverlies tot na de 6 weken postpartum check-up.

Voldoende inname van eiwitten

Je moet voldoende inname van eiwitten na een keizersnede te helpen herstellen van weefsel en genezing, volgens HealthPages te bevorderen. Gezonde bronnen van eiwit omvatten pluimvee, vis, mager rood vlees en varkensvlees, noten, zaden en peulvruchten. Probeer te eten van vijf tot en met 6 - oz. van eiwit per dag.

Voldoende inname van vitamine C

Voldoende inname van vitamine C helpt de wondgenezing, volgens het kantoor van Dietary Supplements. Vitamine C helpt ook om infectie te voorkomen. Voedingsmiddelen rijk aan vitamine C bevatten citrusvruchten, meloen, aardbeien, aardappelen, tomaten en broccoli.

Voldoende inname van ijzer

Is er wat bloedverlies tijdens een keizersnede. IJzeren helpt bij het herstellen van het bloed door het stimuleren van de productie van hemoglobine. Het speelt ook een rol bij het versterken van het immuunsysteem, volgens HealthPages. Voedselbronnen van ijzer zijn rood vlees, gevogelte, eieren, vis en peulvruchten.

Voldoende inname van vloeistoffen

Constipatie kan soms een probleem na de levering van uw baby, zijn volgens de Brigham and Women's Hospital. Ter bestrijding van deze voorwaarde, drink 8 à 10 glazen water per dag te blijven gehydrateerd en voorkomen van obstipatie. Goede vloeistof keuzes omvatten water, SAP en melk.


gerelateerde artikelen