Is kabeljauw een gezonde vis te eten?

May 1

Is kabeljauw een gezonde vis te eten?

De kabeljauw die je koopt kan afkomstig zijn van de Atlantische Oceaan of de Stille Oceaan. Beide typen zijn vergelijkbaar genoeg dat één kunt vervangen door de andere, maar Pacifische kabeljauw grotere, dikkere filets geven. Kabeljauw is een goede bron van hart-gezonde omega-3 vetzuren en is bijzonder rijk aan magere eiwitten en vitamine B-12. Op de keerzijde, sommige soorten kabeljauw bevatten hoge hoeveelheden van natrium, en het is een matige bron van kwik.

Visolie voor je hart

De American Heart Association adviseert vis tweemaal per week voor de omega-3 vetzuren eten. Deze essentiële vetzuren--Eicosapentaeenzuur, EPA, en Docosahexaeenzuur (DHA) en/of DHA--zijn te vinden in de visolie. EPA en DHA lagere niveaus van cholesterol en triglyceriden in de bloedbaan, volgens de Colorado State University. Vette vis zoals zalm en tonijn hebben aanzienlijk meer omega-3, maar kabeljauw maakt nog steeds een goede keuze. Een 3-ounce portie Pacifische kabeljauw heeft 0,14 gram van gecombineerde EPA en DHA, die is 13 procent van de vrouwen en 9 procent van de aanbevolen dagelijkse inname van mannen.

Rijke bron van mager eiwit

Kabeljauw geeft u een goede optie voor mager eiwit. Een 3-ounce portie Pacifische kabeljauw is totale vetarm en slechts 72 calorieën. Dit gedeelte levert 15.9 gram kwaliteit eiwit, waardoor vrouwen 35 procent van hun aanbevolen dagelijkse hoeveelheid. Mannen moeten meer eiwitten, zodat ze 28 procent van hun RDA krijgen. Als dit absoluut noodzakelijk is, je lichaam eiwitten kunt omzetten in energie, maar het geeft de voorkeur aan om het te gebruiken om te vullen andere levensondersteunende banen, zoals bouw en onderhoud van spieren, huid, botten, enzymen en hormonen.

Vitamine B-12 voor normale zenuwen

Vitamine B-12 helpt zet de macronutriënten die je in energie eten, en het is essentieel voor het houden van de zenuwen naar behoren werkt. Het kan bijdragen aan een gezonde bloedsomloop omdat het niveau van homocysteïne in je bloedbaan verlaagt. Homocysteïne is een aminozuur dat is gebruikt voor het maken van andere essentiële stoffen, maar wanneer het bedrag in uw bloed hoog wordt, het kan beschadigen uw slagaders en verhogen het risico van bloedstolsels, volgens FamilyDoctor.org. U hoeft alleen 2,4 microgram vitamine B-12 in uw dagelijkse voeding. Drie ounces Pacifische kabeljauw bevatten 1.96 microgram of 82 procent van uw RDA.

Variabele natrium waarschuwing

Kabeljauw wordt soms behandeld met een zoutoplossing. Elk type van kabeljauw kan worden behandeld, maar het wordt vaak gebruikt wanneer de vis is bevroren, omdat het zout oplossing overmatig vochtverlies voorkomt wanneer het wordt ontdooid. Onbehandelde Pacifische kabeljauw heeft ongeveer 77 milligram natrium in een 3-ounce portie. Wanneer het wordt behandeld, heeft hetzelfde gedeelte 316 milligram natrium. De twee bedragen vertegenwoordigen het verschil tussen 5 en 21 procent van de aanbevolen dagelijkse inname van natrium. Controleer het etiket op de kabeljauw u kopen om te controleren of dat u niet teveel natrium consumeren.

Pas op gematigde kwik

De Natural Resources Defense Council tarieven kabeljauw als een gematigde bron van kwik. Omdat kwik met de neurologische ontwikkeling interfereert, moeten jonge kinderen, vrouwen die zwanger zijn of zwanger kunnen worden en vrouwen die zijn verpleging voorzichtig over de hoeveelheid kwik die ze verbruiken. Zij moeten het beperken van de hoeveelheid kabeljauw die zij om niet meer dan zes porties per maand eten.


gerelateerde artikelen