Hoe te diagnosticeren bloeddruk zonder een bloeddruk manchet

March 5

Hoe te diagnosticeren bloeddruk zonder een bloeddruk manchet

Als iemands hart beats, pompt het bloed door hun vaatstelsel. Voor bloed stromen vanuit het hart naar de weefsels, moeten de slagaders worden drukkend. Hoge bloeddruk kan leiden tot orgaan- en weefsel schade, terwijl overdreven-lage bloeddruk betekenen kan dat weefsels niet het krijgen van voldoende zuurstof. Als zodanig, kunnen individuen en hun zorgverleners willen controleren bloeddruk als een indicator van de gezondheid. Artsen gebruiken normaal een bloeddruk manchet of machine voor dit doel, maar patiënten hun eigen bloed druk zonder een manchet kunnen benaderen.

Stap 1

Voel me voor een puls bij één van de halsslagaderen. Deze slagaders lopen door de nek, aan beide zijden van het strottenhoofd of strottenhoofd, merkt Dr. Gary Thibodeau in zijn boek, 'anatomie en fysiologie. Zonder dringende hard genoeg om te vertragen de stroom van bloed--die kan leiden tot duizeligheid--gevoel voor een puls. De snelheid van de puls is onbelangrijk. Volgens een artikel van 1985 door Dr. P.E. Collicott getiteld "Advanced Trauma Life Support voor artsen", betekent een tastbaar carotis puls dat de persoon in kwestie heeft een systolische of pompen, druk van 60-70 mmHg.

Stap 2

Gevoel voor een puls bij één van de femorale slagaders. Deze slagaders zijn de grote schepen die bloed aan de weefsels van het been leveren, en ze lopen uit de buik door elke dij. De femur pols is makkelijkst te palperen in de plooi tussen de dijen en de buik, een paar duim aan weerszijden van de middellijn. Aangezien de femorale slagader verder van het hart dan de halsslagader is, is de bloeddruk lager in de femorale slagader. Als zodanig, merkt Dr. Collicott, tastbaar femorale slagaders betekenen dat de patiënt heeft ten minste een systolische druk van 70-80 mmHg.

Stap 3

Voel me voor een puls bij één van de radiale slagaders. Deze lopen langs de onderkant van de arm in de buurt van de twee beenderen van de onderarm. Het is het makkelijkst te vinden van de radiale pols door de vingers op de onderkant van de onderarm te plaatsen voordat de arm voldoet aan de pols, dichter bij de kant van de duim van de arm. Volgens Dr. Collicott blijkt tastbaar radiale pulsen dat de patiënt een systolische druk van meer dan 80 mmHg heeft. Omdat de radiale slagader kleiner dan de femorale slagader is en hoger op het lichaam, moet de bloeddruk hoger dan 80 mmHg voor een puls te bereiken de radiale slagader.

Waarschuwingen

  • Een 2000 artikel in de "British Medical Journal" wijst erop dat de bloeddruk palpatie gebaseerde evaluaties bloeddruk iets kunnen overschatten.

Tips

  • Gevoel voor pulsen zachtjes--overdreven comprimeren slagaders kunnen schade toebrengen aan weefsels en kan het onmogelijk te voelen van een puls maken.

gerelateerde artikelen