De verschillende stadia van een gewone verkoudheid

March 27

De verschillende stadia van een gewone verkoudheid

Meer dan 200 verschillende virussen kunnen leiden tot de gewone verkoudheid, resulterend in een loopneus, hoest, keelpijn en hoofdpijn, zegt de Universiteit van Maryland Medical Center. Virussen zijn gemakkelijk overgedragen van de ene persoon naar de andere door druppel transmissie. Wanneer een besmet persoon hoest of niest, druppels kunnen spray zover als 20 voet en kunnen leven gedurende enkele minuten. Als een individu in die druppels ademt, kunnen ze worden besmet. Het virus is ook verzonden op handen, zo ontroerend een deurknop of Bureau, iemands toetsenbord of muis, kunnen geven familieleden en collega's meer dan ze had gerekend.

Transmissie

Virusdeeltjes die worden ingevoerd door de neus worden gevangen in de neus haren en cilia binnen de neuspassages. Chemische stoffen in de vochtige nasale voering zal vernietigen aantal van de deeltjes. Andere virusdeeltjes binnenvallen de cellen voering van de achterkant van de keel en bovenste luchtwegen. Als het virus begint te repliceren binnen cellen van het lichaam, worden honderden nieuwe virusdeeltjes vrijgegeven aanval van nieuwe cellen te vermenigvuldigen. Volgens de Universiteit van Maryland Medical Center, hebben "onderzoekers ontdekt dat de menselijke rhinovirus kunt eigenlijk een stap overslaan wanneer het maakt haar eiwit product, een snelkoppeling waarmee u sneller kunt haar vermogen om een persoon ziek gevoel kort na infectie te maken."

Replicatie

Aangezien het virus blijft repliceren en de cellen binnen te dringen, begint de lichaamstemperatuur te stijgen in een poging om te doden het virus, soms produceren slechts een low-grade koorts die misschien zelfs niet worden opgemerkt. Zoals de gevolgen van de invasie plaatsvindt, zal een individu nu beginnen te ziek voelen. Volgens de Universiteit van Maryland Medical Center, sommige virussen die muteren is door kleine wijzigingen in bepaalde eiwitten om te voorkomen dat gevangen en vernietigd door antilichamen van een uw immuun systeem. De ernst van verkoudheid veroorzaakt door virussen, hangt af van de stam en hoe goed uw immuunsysteem kan bestrijden.

Bijwerkingen

Irritatie veroorzaakt door het virus deeltjes oorzaak niezen, die uitzet aantal van de virusdeeltjes zodat iemand anders besmet raken. De bloedtoevoer naar de voering in de besmette neuspassages toeneemt, distributie van grote aantallen witte bloedcellen genaamd lymfocyten. De bloedvaten worden overvuld, waardoor de nasale voering voor de productie van de vloeistof, starten van een loopneus en uiteindelijk, congestie. De kou begint te zijn beloop als een individu probeert te verlichten van de symptomen met koorts verloopstukken en Hoest suppressants.

Immuunrespons

Sommige van de lymfocyten produceren eiwitten antilichamen die de virusdeeltjes immobiliseren genoemd. Andere lymfocyten afscheiden krachtige chemische stoffen die vernietigen van besmette cellen samen met de virusdeeltjes binnen hen. Andere witte bloedcellen genaamd fagocyten opslokken en verteren de geïmmobiliseerdet, de verdwijning en verslechtering van de deeltjes en cellen, zegt de Universiteit van Maryland Medical Center. Binnen een week beginnen de symptomen te laten verdwijnen als het lichaam de overhand krijgt en duidelijk uit de virusdeeltjes die blijft achter zijn gebleven.


gerelateerde artikelen