Wat Is de veilige dosering voor het nemen van zink?

October 28

Wat Is de veilige dosering voor het nemen van zink?

Zink is een essentieel mineraal dat functies in een groot aantal stofwisselingsprocessen heeft. Zink moet u voor het juiste metabolisme van eiwitten, koolhydraten en vetten. Zink is ook betrokken bij de productie van genetisch materiaal. Het is van cruciaal belang dat u een geschikte hoeveelheid zink verbruikt: te weinig kan leiden tot een aantal deficiëntie symptomen, overwegende dat teveel kan worden giftig.

Dagwaarde

Vereisten en veilige inname van zink verschillen, afhankelijk van uw leeftijd en geslacht. Voor het gemak, heeft de regering echter een enkele referentiewaarde, die u toestaat om het vergelijken van de inhoud van het zink van verschillende voedingsmiddelen gemaakt. In de Verenigde Staten, de dagwaarde, gebruikt in de voedingswaarde-etikettering, is gebaseerd op de hoogste referentie-inname van de bevolking en is daarom geschikt voor iedereen. Bent u een volwassene, is de dagelijkse waarde voor zink 15 mg, ongeacht uw geslacht.

De aanbevolen hoeveelheid voor voeding

De aanbevolen dagelijkse hoeveelheid, afgekort RDA, is de hoeveelheid zink die de regering heeft bepaald geschikt zijn voor de overgrote meerderheid van de bevolking. Voedingsdeskundigen en diëtisten gebruiken de RDA bij het plannen van institutionele voederen programma's en onderzoekers gebruiken om te beoordelen van de zink-inname van de bevolking. Bent u van een volwassen man, bedraagt uw ADH voor zink 15 mg. Bent u van een volwassen vrouwtje, is uw RDA ingesteld op 12 mg. Tijdens de zwangerschap, wordt uw RDA stijgt tot 15 mg. Als u borstvoeding geeft, is uw RDA 17 mg.

Geschatte gemiddelde eis

De geschatte gemiddelde vereiste, afgekort oor, is gebaseerd op experimentele studies. Het oor wordt gedefinieerd als de hoeveelheid zink dat toereikend is voor 50 procent van de gezonde leden van de subgroep van een bepaalde bevolking. Bent u van een volwassen man, is uw oor voor zink 9.4 mg per dag. Als een volwassen vrouwtje, uw oor zink ligt met 6,8 mg per dag. Als u zwanger bent, is uw dagelijkse oor 9,5 mg. Uw oor voor zink is het hoogst tijdens de lactatie, wanneer u een inname van 10.4 mg per dag nodig.

Veilige bovenverdieping

De symptomen van toxiciteit van zink zijn breed uiteenlopend, maar meestal zijn misselijkheid en abdominale problemen. Chronische inname van zink kan ook leiden tot deficiëntie koper. De veilige bovenverdieping voor zink suppletie is ingesteld op 25 mg per dag. U zal waarschijnlijk niet kunnen verkrijgen van meer dan 17 mg per dag uit voeding alleen, zodat het maximale bedrag dat je in een dag innemen kunt is 42 mg. Als u een volwassene van gemiddelde grootte bent, moet u geen nadelige effecten op dit niveau van de inname van ervaren.


gerelateerde artikelen