Wat Is Selenium gist?

February 22

Wat Is Selenium gist?

Je lichaam moet bepaalde elementen in zeer kleine hoeveelheden. Deze elementen worden genoemd "sporenelementen." Het Selenium is een spoorelement. Sommige mensen niet krijgen van voldoende selenium en wil een selenium supplement. Selenium gist is een voedingssupplement dat wordt gebruikt om de hoeveelheid selenium in uw dieet. Het is belangrijk om te onthouden, maar dat spoorelementen essentieel in kleine hoeveelheden zijn, maar ze giftig zijn op een hoog niveau kunnen.

Geschiedenis

In 1957 werd een specifieke biologische factor geïsoleerd uit gist gevonden om te voorkomen dat een leverziekte bij ratten blijkbaar veroorzaakt door selenium tekort. Later werd die factor vastgesteld als een aminozuur selenium-bevattende selenomethionine genoemd. In de vroege jaren 1970, anorganisch selenium-bevattende verbindingen, Natriumseleniet en natrium selenate, goedgekeurd door de Amerikaanse Food and Drug Administration voor gebruik als toevoegingsmiddel. Helaas, deze zouten van anorganische selenium waren minder effectief dan de factor van de organisch selenium geïsoleerd uit gist. Op dat moment ontwikkeld universele Foods, een toonaangevende producent van voedsel gist, een proces voor de productie van selenium-verrijkt gist. Deze selenium rijk-gist waren beschikbaar voor aankoop in 1974. Met ingang van 2010 worden selenium gist supplementen geproduceerd door veel fabrikanten verstrekken van selenium suppletie, niet alleen voor landbouwhuisdieren, maar ook voor de mens zo goed.

Samenstelling

Commerciële selenium gist supplementen bevatten van ongeveer 1.000 tot 2.000 microgram van selenium per gram supplement. Deze selenium is in de vorm van selenomethionine, een specifieke selenium-bevattende aminozuur. Alle aminozuren optreden in twee verschillende driedimensionale vormen: de vorm van een "L" en een "D" vorm, die in wezen de spiegelbeelden van elkaar. Het menselijk lichaam kan alleen de L-amino zuurvorm metaboliseren. Synthetische selenomethionine supplementen zijn ook beschikbaar, maar ze zijn iets minder effectief dan gist-selenium. Terwijl synthetische versies meer bevatten dan 90 procent selenomethionine in de L-vorm, ze bevatten ook sommige selenomethionine in de D-vorm. Synthetische selenomethionine, met mengsels van L - en D-vorm, zijn geschikt voor gebruik in diervoeder, maar seleen gist is beter voor menselijke suppletie.

Kwaliteit zorgen

De kwaliteit van selenium supplementen door de jaren heen is twijfelachtig. Sommige selenium gist producten bleken te bevatten van anorganisch selenium in plaats van selenomethionine. Andere aanvulling producten bevatten "selenium proteinates" of "selenium aminozuur chelaten," die chemisch tekentafels. Supplementen die beide Natriumseleniet, een anorganische vorm van selenium, langs bevatten en vitamine C kunnen reageren met elkaar, waardoor de vorming van elementaire selenium, die niet zo gunstig voor het lichaam als de selenomethionine geboden door selenium gist wellicht.

Baby's en moeders die borstvoeding geven

Hoewel de voordelen van selenium gist voor het verstrekken van aanvullende selenium bekend zijn, de vele zuigelingenvoeding, eiwit mixen en gewichtsverlies producten nog steeds anorganische Natriumseleniet of natrium selenate gebruiken. Biologische selenomethionine uit selenium gist is gemetaboliseerd en veel efficiënter dan de zouten van anorganische selenium gebruikt. Selenium gist supplementen zijn zowel veilig als doeltreffend zijn voor gebruik, zelfs in pre term zuigelingen en moeders die borstvoeding geven.

Veiligheid

De aanbevolen dosis voor selenium voor een gemiddelde volwassene van 154 pond is ongeveer 350 microgram. Een extra dosis van 200 microgram selenium zou verhogen van de inname van de gemiddelde selenium tot ongeveer 280 microgram per dag, goed-binnen het aanbevolen bedrag. Zelfs langdurige blootstelling van maximaal 850 microgram heeft echter geen nadelige gevolgen. De laagste gemiddelde dagelijkse selenium inname waardoor individuen om openlijke tekenen van toxiciteit wordt verondersteld te zijn ongeveer 1.000 tot 2.000 microgram per dag, maar pas na weken of maanden van overmatige blootstelling. Dit zou vrij zeldzaam en heeft alleen met personen nemen van anorganisch selenium supplementen, niet met selenium gist of selenomethionine producten te zien.

De Europese Gemeenschap Scientific Committee on Food op een gegeven moment heb suggereren dat selenium gist supplementen zijn slecht gekarakteriseerd en opbouw van de niveaus van de giftige selenium in weefsels veroorzaken kunnen. Deze zorgen waren echter gelegd om te rusten in het Britse Journal of Nutrition in 2004, toen een overzicht van ongeveer een dozijn suppletie studies geen tekenen van toxiciteit optreden, zelfs tot een inname niveau van 800 microgram selenium per dag over een periode van jaren toonden.


gerelateerde artikelen