Wat zijn de behandelingen voor droge mond te wijten aan Stress?

February 16

Wat zijn de behandelingen voor droge mond te wijten aan Stress?

Stress is een onderdeel van het leven. Het kan voorkomen tijdens belangrijke leven evenementen zoals getrouwd, kopen van een huis, met pensioen gaan of wanneer er wijzigingen in verplichtingen naar het gezin zijn. Het kan ook dagelijks optreden wanneer vast in het verkeer, omgaan met een ziekte of wanneer zorgen te maken over de financiën. Langdurige stress of angst kan leiden tot veel veterinairrechtelijke voorschriften en de symptomen, met inbegrip van droge mond of xerostomia. Als dit gebeurt, zijn er behandelingen voor droge mond te wijten aan stress die kan worden berecht.

Copingvaardigheden ontwikkelen

De eerste stap bij het beheer van symptomen gerelateerd aan stress is het identificeren van de situaties die leiden stress tot. Dan is het belangrijk om gezonde manieren voor het beheren van deze triggers te vinden. De National Institutes of Health suggereert maken van een lijst van dingen of situaties die kan worden veroorzaakt door stress of angst en dan praten over hen met familie of vrienden. Soms ontmoeting met een steungroep of praten met een professionele begeleider kan helpen identificeren van triggers en verstrekken suggesties gezonde copingvaardigheden.

Copingvaardigheden kunnen opnemen voor het vinden van alternatieve manieren van kijken naar een stressvolle situatie, erger voorkomen proberen te veranderen van dingen die niet kunnen worden gecontroleerd of het beoefenen van één van de vele ontspanning en meditatie technieken die beschikbaar zijn.

Vloeistof inname te verhogen

Wanneer het lichaam stress zintuigen, zijn er vele veranderingen die gebeuren te bereiden van het lichaam om te vechten of vluchten. Lichamelijke functies niet nodig om te overleven (zoals spijsvertering) geacht worden geremd, terwijl andere functies (hartslag en ademhaling) worden verlengd. Dit proces kan leiden tot de speekselklieren produceren te weinig speeksel in de mond veroorzaakt te droog worden. Aangezien er geen werkelijke storing van de klieren, kan droge mond van stress worden verlicht door het verhogen van de vloeistof inname, stelt de Merck Manuals Online medische bibliotheek.

Echter is het best om te blijven uit de buurt of beperken dranken met cafeïne en alcohol als deze stoffen kunnen tot uitdroging bijdragen en verergeren van de symptomen. Dit is belangrijk omdat alcohol een koffie-consumptie mag hoger zijn wanneer gevoel benadrukt. Drinken meer vloeistoffen kan worden gecombineerd met het kauwen van suikervrije kauwgom of snoep, om te helpen natuurlijk speeksel productie stimuleren.

Neusademhaling

Met onvoldoende speeksel kan na verloop van tijd schade toebrengen aan de tanden. Een van de functies van speeksel is te beschermen tegen gaatjes. In ernstige gevallen, kan droge mond het moeilijk maken om te slikken en praten, dus het is belangrijk om de mond vochtig te houden. Ademhaling strikt door de mond kan de mond droger, maar leren inademen en uitademen door de neus kan helpen, beweert de Mayo Clinic.

Daarnaast wordt Neusademhaling vaak gebruikt tijdens meditatie praktijken om te helpen het lichaam en geest te kalmeren. Nemen van tijd elke dag om te ontspannen door te focussen op diepe buik adem door de neus, kunnen bijdragen tot het beheren van zowel stress en droge mond.

Gebruik een luchtbevochtiger

Een gebrek aan speeksel kan de mond voelt droog maken en het kan ook leiden tot gebarsten lippen, een pijnlijke tong en verhoogt het risico voor zweren en infecties. De eerste stap is om elke medische aandoening die wordt veroorzaakt door een droge mond goed behandeld. Daarmee het nationale Instituut van tand- en craniofaciale onderzoek raadt het gebruik van een luchtbevochtiger thuis of op het werk te helpen houden de lucht die je inademt vochtig.

Speeksel-vervangers

Als conservatieve maatregelen te helpen lagere stress niveaus en verbetering van de symptomen van droge mond mislukken, voorschrijven een arts een van de vele speeksel vervangende medicijnen beschikbaar zijn. Deze medicijnen nabootsen speeksel, maar ze maken niet noodzakelijkerwijs de speeksel klieren produceren meer speeksel. Dit betekent dat het nog steeds belangrijk voor het aanpakken van de onderliggende oorzaak van een droge mond en leren hoe te verminderen van spanningsniveaus.


gerelateerde artikelen