Zijn er kruiden alternatieven voor Amoxicilin?

April 27

Zijn er kruiden alternatieven voor Amoxicilin?

Amoxicilline is een gemeenschappelijk recept antibioticum gebruikt voor de behandeling van een bacteriële infecties, zoals streptokokken, E. coli, Staphylococcus, H. pylori, P. mirabilis, H. influenzae, N. gonorrhoeae en S. pneumoniae. Het is ook bekend onder de merknamen zoals Amoxil, Dispermox, Trimox en Alphamox. Echter, met groeiende bezorgdheid over het misbruik van antibiotica, meer en meer mensen wenden zich tot alternatieven zoals kruiden remedies.

Echinacea

Zijn er kruiden alternatieven voor Amoxicilin?

Echinacea, of paarse zonnehoed, is een van de populairste kruiden gebruikt voor de behandeling van verkoudheid, griep en andere infecties. Het wordt beschouwd als een natuurlijk antibioticum en is gebruikt door herbalists in Noord-Amerika voor honderden jaren. Volgens de Universiteit van Maryland Medical Center suggereren laboratorium studies dat "echinacea bevat actieve stoffen die de activiteit van het immuunsysteem versterken, verlichten pijn, ontsteking verminderen, en hormonale, antivirale en anti-oxidant effecten". Het is gebruikt door herbalists voor de behandeling van oorinfecties, sinus infecties, urineweginfecties en schimmelinfecties. De typische dosering is één capsule van de 300 mg, drie maal per dag, of 15 tot en met 23 druppels standaard uittreksel dagelijks.

Knoflook

Zijn er kruiden alternatieven voor Amoxicilin?

Knoflook is niet alleen gedacht als een natuurlijk antibioticum, maar is anti-schimmel en ook doodt parasieten. Nochtans, doet het niet vernietigen van het lichaam normale flora (gezonde bacteriën), zoals is gemeenschappelijk met vele voorschrift antibiotica. De Clayton College van natuurlijke gezondheid kruid gids zegt knoflook van antibiotica component allicine wordt genoemd. Een dosis allicine wordt geschat op gelijke 15 standaardeenheden van penicilline. Ze zijn het er ook rekening mee dat tijdens twee wereldoorlogen I en II, het kwam te staan bekend als de "Russische penicilline" voor haar krachtige antiseptische eigenschappen. De standaard dosis is twee tot vier teentjes per dag voor de duur van de ziekte, of 600 tot 1.200 mg van knoflook extract dagelijks.

Goldenseal

Zijn er kruiden alternatieven voor Amoxicilin?

Goldenseal is een ander kruid gedacht te hebben antibacteriële en schimmelwerende eigenschappen. Het kruid gids stelt dat Goldenseal een effectieve behandeling tegen verschillende gemeenschappelijke bacteriën is, met inbegrip van Streptomyces, C. difterie, Chlamydia, E. coli, Salmonella, V. cholerae, D. penumoniae, Pseudomonas, S. dysenteriae, T. vaginalis, N. gonorroe, N. meningitides, Giardia lamblia en Candida albicans ". Net als echinacea, goldenseal is inheems in Noord-Amerika en heeft eeuwenlang gebruikt door Amerikaanse herbalists. De chemische component van goldenseal, berberine, is een antibioticum en ontsmettingsmiddel. Het wordt vaak gebruikt voor de behandeling van verkoudheden, de griep, allergieën en infecties van de bovenste luchtwegen. De aanbevolen dosis is 500 tot 1.000 mg tabletten, maximaal 3 keer per dag, of 30 tot 120 mg van gestandaardiseerde extract, omhoog tot 3 keer per dag. Goldenseal thee gemaakt van de poedervorm wortel kan ook worden toegevoegd aan water en gebruikt als een douche voor vaginale infecties, of als een gorgelen voor keelpijn.


gerelateerde artikelen