Aquatische planten die zuiveren van Water

May 3

Aquatische planten die zuiveren van Water

Net als bepaalde kamerplanten van de lucht reinigen kunnen, kunnen sommige waterplanten schoon water. Bacteriën, olie, zware metalen en andere verontreinigende stoffen kunnen worden verwijderd met behulp van wetland planten. Sommige van deze verontreinigende stoffen zijn het resultaat van de ontleding van de stervende planten en water leven. Terwijl alle planten handig zijn, zijn er enkele die beter bij verwijdering van de verontreinigende stof dan anderen zijn.

Watermunt

Watermunt of watermunt, groeit tot 6 inch hoog met lichtpaarse bloemen en een mintlike blik en aroma. De watertuin website verklaart dat watermunt de beste groei in volledige zon aan schaduw omstandigheden doet en hardy in USDA zones 6 t/m 11 zullen. Het moet worden geplant in een container dan neer in het water niet verder dan 3 duim onder het oppervlak van de waterlijn. Watermunt kunt verwijderen bacteriën zoals E. coli en salmonella, volgens de Washington State University Extension.

Lisdodde

De Lisdodde, of Scirpus spp., groeit zoals een gras tot 10 voet in hoogte, volgens de Texas Agrilife voor de uitbreiding van de dienst. Het is in verschillende tinten van groen, afhankelijk van de cultivar, met bloemen net onder het uiteinde van de stengel. Lisdodde planten kunnen verwijderen olie, bacteriën en andere organische stoffen uit het water, volgens de Washington State University Extension.

Zachte Rush

De zachte rush waterplant, Pitrus, is een ander dat verschijnt grasachtige en 3 1/2 voet hoog met de groene stengels en bovenste stam half-bloemen in één cluster, groeit volgens de Texas Agrilife voor de uitbreiding van de dienst. Washington State University Extension stelt dat naast bacteriën en olie, riet ook schadelijke zware metalen zoals zink, koper en kobalt uit het water verwijderen.

Lisdodde

Cattails of Lisdoddefamilie spp., meestal tussen 5 en 10 voet hoog met een donker bruin boven dat lijkt op een kat staart, volgens de dienst van de uitbreiding van Texas Agrilife groeien. Bladeren zijn vlak en draai op de plant. Het wild dekking geeft en is een bron van voedsel voor sommige ganzen. Cattails verwijderen metalen zoals zink, cadmium, lood en nitraat uit de watervoorziening, volgens de Washington State University Extension.


gerelateerde artikelen