Kunnen bepaalde mineralen haren groeien?

July 1

Kunnen bepaalde mineralen haren groeien?

Overzicht

De groei en de conditie van het haar is nauw verwant aan de algehele gezondheid en welzijn, die, beurtelings, grotendeels afhankelijk van goede voeding. Het lichaam moet een evenwichtig aanbod van vitaminen, mineralen, eiwitten en andere voedingsstoffen om optimale gezondheid te behouden. Terwijl veel van deze voedingsstoffen aan het haar groeiende proces bijdragen, zijn bepaalde mineralen van bijzonder belang in de haargroei. Het is echter belangrijk om te houden in het achterhoofd dat het mogelijk is om een overdosis op vele mineralen, en doen kan hebben gevolgen voor de gezondheid, dus zorg ervoor om te voorkomen dat mega dosis supplementen.

Ijzer

Kunnen bepaalde mineralen haren groeien?

Een dieet rijk aan ijzer kan helpen maximaliseren van het groeipotentieel van je haar. Ijzer is een mineraal dat essentieel is voor allerlei lichaamsprocessen, volgens Linus Pauling micronutriënt Center, een onderdeel van honderden eiwitten en en essentieel element in het metabolisme. Ijzer is essentieel voor de circulatiesysteem, verantwoordelijk voor het vervoer van zuurstof aan de cellen in het lichaam, met inbegrip van de hoofdhuid en haarfollikels, en een tekort kan leiden tot broos haar en haaruitval, volgens de Amerikaanse maatschappij van hematologie. Voedsel zoals lever, gedroogde bonen, rood vlees, eieren, pluimvee en volle granen zijn een rijke bron van ijzer.

Siliciumdioxide

Kunnen bepaalde mineralen haren groeien?

Siliciumdioxide, een afkorting voor silicium, is een essentieel mineraal voor een aantal lichaamsprocessen, met inbegrip van, volgens de minerale Information Institute, de groei van haar, huid en nagels. Bronnen van silica omvatten volkoren brood, bieten, paprika, rozijnen, amandelen, pinda's, erwten en bonen.

Selenium

Kunnen bepaalde mineralen haren groeien?

Selenium is een trace mineraal dat is noodzakelijk voor het menselijk lichaam in zeer kleine hoeveelheden, maar is van essentieel belang voor een aantal belangrijke processen. Daaronder is het metabolisme van bepaalde eiwitten, volgens Linus Pauling micronutriënt Information Center. Goede eiwit metabolisme is essentieel voor het groeiproces van haar, omdat haar voornamelijk uit eiwitten bestaat. Aan de andere kant, kan teveel selenium broos haar en haaruitval veroorzaken. De aanbevolen inname van selenium is 55 microgram per dag. Rijke bronnen van selenium zijn bruine rijst, hele granen, paranoten, lever en zeevruchten.

Zink

Zink is erkend als een essentieel trace minerale voor mensen jarenlang, en is betrokken bij meer dan tweehonderd verschillende reacties in het lichaam, volgens een rapport van Massachusetts Institute of Technology. Onder de vele rollen van dit mineraal is haar bijdrage aan gezond haar. Een studie in januari 2013 de kwestie van de "International Journal van Trichology" rapporten die zink tekort kan vertragen haargroei en zelfs leiden tot haaruitval. Zink kan worden gevonden in voedsel zoals volkoren brood, schaal-en schelpdieren, vlees gevogelte, zuivelproducten, gist en bonen.

Koper

Kunnen bepaalde mineralen haren groeien?

Koper is een trace mineraal dat bij de productie van melanine, het pigment dat kleur helpt geeft aan de huid en haar, volgens Linus Pauling micronutriënt Information Center. Koper ook toneelstukken en belangrijke rol in de bloedsomloop en haarzakjes, beide factoren die belangrijk voor gezonde haargroei zijn stimuleert. Levensmiddelen die koper bevatten zeevruchten, lever, linzen, noten en halfzoete chocolade.


gerelateerde artikelen