Fastfood & voedselvergiftiging

June 12

Fastfood & voedselvergiftiging

Voedselvergiftiging is een infectie veroorzaakt door microben ingenomen van besmet voedsel. Bacteriën, virussen en parasieten kunnen besmetten fastfood tijdens elke fase van hun verzameling, verwerking en distributie. Als dit voedsel wordt gegeten rauw of onvoldoende verhit, kan het resulteren in voedselvergiftiging. De mate van ziekte, is afhankelijk van het type microbe betrokken en de gezondheid en de leeftijd van het individu dat inname van het voedsel.

Oorzaken

Vele micro-organismen kunnen voedselvergiftiging veroorzaken. Volgens «««MayoClinic.com zijn voorkomende bacteriële oorzaken Escherichia coli of E. coli, die rundvlees in fastfood hamburgers verontreinigt; Salmonella, die verontreinigt vlees, pluimvee, melk en ei-dooiers, vooral in inrichtingen die ontbijt eten serveren en Shigella, die gevolgen heeft voor rauwe, kant-en-klare producten zoals groenten en fruit. Virussen bevatten norovirussen, die infecteren mensen eten van rauwe schelpdieren en Vibrio vulnificus, die afkomstig is van rauw of onvoldoende verhit zeevruchten.

Symptomen

De symptomen van voedselvergiftiging kunnen lijken op de buikgriep en omvatten buikkrampen, misselijkheid en braken, diarree en koorts. In sommige gevallen kunnen de waterige ontlasting bloed bevatten. Deze symptomen kunnen leiden tot uitdroging, met gedroogde lippen en huid, verminderde urine uitgang, snelle hartslag en lusteloosheid. In ernstige gevallen, verwarring, kan leiden tot verlies van bewustzijn en andere veranderingen in de geestelijke status.

Preventie

Goede afhandeling en verwerking van voedsel meestal doodt alle mogelijke oorzaken van voedselvergiftiging. Volgens de nationale spijsvertering ziekten informatie Clearinghouse Voorkom fast-food restaurants voedselvergiftiging door koel voedsel snel; koken voedsel tot de juiste interne temperatuur; behandeling van voedsel goed; wassen oppervlakken, gebruiksvoorwerpen en theedoeken; en wassen alle onverpakte groenten en fruit.

Complicaties

Verscheidene van de microben die voedselvergiftiging veroorzaken kunnen meer ernstige aandoeningen veroorzaken. Bijvoorbeeld, kan een stam van E.coli veroorzaken hemolytische uremisch syndroom, een zeldzame aandoening die invloed op kinderen en kan leiden tot nierfalen en dood. Een ander micro-organisme Clostridium botulinum genoemd kan botulisme, een ernstige aandoening die tot verlamming van de spieren van de ademhaling leiden kan, wat leidt tot de dood veroorzaken.


gerelateerde artikelen