Atkins dieet en hoge bloeddruk

June 29

Atkins dieet en hoge bloeddruk

Het Atkins-dieet is een eiwitrijk, lage koolhydraten dieet dat is voorgenomen om gewichtsverlies veroorzaken na verloop van tijd. Veel mensen die gebruik maken van het Atkinsdieet zijn niet alleen overgewicht, maar hebben hoog cholesterolgehalte en bloeddruk ook. Recente bevindingen hebben aangetoond een verband bestaat tussen het Atkinsdieet en een daling van de bloeddruk, volgens een rapport van Reuters gezondheid.

Voedingsmiddelen op het Atkins dieet

Het Atkinsdieet helpt bij het verminderen van uw eetlust, want levensmiddelen met eiwitten en vetten meer vulling dan voedingsmiddelen met koolhydraten zijn, volgens de Vanderbilt University. Het Atkinsdieet kunt slechts ongeveer 20g koolhydraten per dag, zodat de meerderheid van het dieet is opgebouwd uit eiwitten, zoals kip, Turkije, vis en eieren, alsmede vetten, zoals boter, olie en full-vet zuivelproducten. Brood, pasta, rijst, koekjes en snoep zijn beperkt op het Atkinsdieet.

Hoge bloeddruk

Hoge bloeddruk of hypertensie, wordt gedefinieerd als een bloeddruk-niveau dat verhoogde in de loop der tijd blijft. De National Heart, Lung and Blood Institute Staten dat hypertensie is gevaarlijk voor het hart. Het nationale hart-, Long- en bloed Instituut definieert hoge bloeddruk als 140/90mmHg of hoger.

Gewicht en bloeddruk

Is er een belangrijke correlatie tussen gewicht en bloeddruk. Het nationale hart, Long- en bloed Instituut Staten dat mensen die overgewicht en obesitas zijn hebben een hoger risico van het ontwikkelen van hoge bloeddruk dan degenen die houden van een gezond gewicht. Vanderbilt University stelt dat het Atkins dieet kan helpen sommige mensen afvallen, die op hun beurt hun bloeddruk dalen.

Atkins Effect op bloeddruk

Een koolhydraatarme voeding, zoals het Atkinsdieet, kan helpen verminderen van iemands bloeddruk, meldt Reuters gezondheid. Het statusrapport van Reuters opgemerkt dat William Yancy en zijn collega's aan de VA Medical Center in Noord Carolina de gevolgen van een koolhydraatarm dieet in vergelijking met een vetarm dieet en dieetpillen op de bloeddruk getest. De resultaten waren dat de laag-koolhydraat dieters de meeste lichaamsgewicht verloren en hun bloeddruk de meest ten opzichte van de andere fracties van de studie daalde.

Bijwerkingen

Hoewel het Atkinsdieet kan effectief zijn voor gewichtsverlies en verlaging van de bloeddruk, zijn er enkele mogelijke bijwerkingen. Vanderbilt University verklaart dat het dieet voldoende vezel ontbreekt en tot constipatie leiden kan. Het merkt ook op dat omdat veel van de voedingsmiddelen op het Atkinsdieet hoog in verzadigd vet, zoals kaas en vlees zijn, de dieet cholesterolniveaus kan verhogen.


gerelateerde artikelen