Vitamine B-Complex en Pain Management

November 3

Vitamine B-Complex en Pain Management

Vitamines uit de B-complex-familie zijn niet alleen essentieel voor groei en ontwikkeling van veel lichaamsfuncties, kunnen zij bepalen doeltreffende pijnstilling. Wanneer genomen met vitamine B, zijn kleinere doses van steroïdale anti-inflammatoire geneesmiddelen of NSAID's, vereist voor het beheer van pijn. Vitamine B is gebleken dat het verkorten van de duur van de pijnlijke symptomen die gepaard gaan met de voorwaarden, met inbegrip van schade aan de zenuwen, terug pijn en menstruele krampen.

Identificatie van B-vitamines

Vitamine B-complex bevat acht verschillende vitamines: B-1--thiamine; B-2--riboflavine; B-3--niacine; B-5--pantathoenic zuur; B-6--pyridoxine; B-7--Biotine; B-9--foliumzuur; B-12--Cyanocobalamine. In water oplosbare vitamines van het B-complex gebruiken bij het metabolisme, bevordering van de huid en spier Toon, helpen het immuunsysteem en zenuwstelsel en essentieel zijn voor celgroei en deling.

Pijn in de rug

Chronische pijn kan optreden van beschadigde of gewonde zenuwvezels, die onjuiste signalen af aan pijn centra in het lichaam. B-vitaminen kunnen klinisch verschillende aandoeningen chronisch op lange termijn pijnlijk door remming van een sleutel signalering traject binnen zenuwcellen. Studies van Parker College Research Institute in Dallas, Texas, gemeld op in mei 2003 de kwestie van "Psychology Today," bleek dat een combinatie van B-vitamines bracht opluchting om chronische rugpijn in 30 tot 60 minuten en duurde van 6 tot 12 uren. Onderzoeker Xuejun Song, MD, PhD, schat dat doses van 200 tot 500 milligram nodig is om de voordelen van vermindering van de pijn.

Schade aan de zenuwen

Neuropathie, of schade aan de zenuwen, kan abnormale zenuw sensaties in de armen en benen. Vitamine B-complex kan effectief zijn bij het herstel van neuropathie. Onderzoek aan de Universiteit van de Filippijnen onderzocht de effecten van vitamine B voor de behandeling van schade aan de zenuwen, met behulp van verschillende studies, verwijzingsgegevens en proeven vergelijken vitamine B met placebo en andere behandelingen. Hoewel een klein voordeel resultaat is van een derivaat van vitamine B1, doses thiamine, hogere van vitamine B-complex bleek bewijs van aanzienlijke op korte termijn vermindering van pijn en verbetering in gevoelloosheid en pijn, met alleen een paar kleine bijwerkingen gemeld, zoals gepubliceerd in 2008 in de "Cochrane Database van systematische Reviews."

Menstruele krampen

De National Women's Hospital in Nieuw-Zeeland gekeken naar alternatieven voor conventionele geneeskunde en het gebruik van de inname van voeding voor het verlichten van pijnlijke menstruele krampen. Studies bleek 100 milligram vitamine B-1 genomen dagelijks een effectieve behandeling voor pijn geassocieerd met menstruatie, zoals gepubliceerd in de "Cochrane Database van systematische Reviews" in 2001. De November-December 2006 uitgave van "Journal of Midwifery and Women's Health" meldt dat vitamine B-6 is ook effectief bij de behandeling van premenstrueel syndroom.

Toxiciteit en tekortkomingen

Hoge inname van vitamine B-6, meestal van de supplementen, kan leiden tot schade aan de zenuwen naar de armen en benen. De dagelijkse waarde voor vitamine B-6 is 2 milligram per dag. De Office van Dietary Supplements, National Institutes of Health, meldt sensorische neuropathie bij doses lager dan 500 milligram per dag. Overtollige doses van B-vitaminen kunnen leiden tot diarree, leverproblemen en onregelmatige hartslag. Langdurige overmatige consumptie kan het zelfs leiden tot hartaanval, volgens de website van de Human Performance Resource Center. Vitamine B tekorten kunnen ook een effect hebben op pijn van schade aan de zenuwen. Merck Manuals meldt dat vitamine B-12 tekort leiden neuropathie, vooral bij oudere mensen, mensen met dementie of vegetariërs tot kan.


gerelateerde artikelen