De menselijke levenscyclus-fasen

November 11

De menselijke levenscyclus-fasen

De fasen van het leven zijn gedefinieerd door culturen en religies in vele opzichten. In het oude Griekenland, was de menselijke levenscyclus toegewezen in perioden van zeven jaar. Vandaag, herkennen de meeste mensen de menselijke levenscyclus als vier of vijf verschillende fasen die worden gedeeld door alle mensen. Menselijk leven kan meer concreet worden verklaard door het kijken naar deze levensfasen.

Geboorte

Geboorte plaatsvindt tussen bevruchting en 40 weken na bevruchting, op welk punt de baby is volledig gevormde en klaar om de baarmoeder van de moeder verlaten en de wereld. Tijdens de geboorte begint de baby als een enkele cel, die overgaat tot vermenigvuldigen in vele cellen die de lichaamsdelen en organen van het nieuwe menselijk leven vormen.

Kinderschoenen

Kinderschoenen is gecategoriseerd als blijvende vanaf de geboorte tot het eerste jaar van het leven. Op dit punt verlaat de baby de baarmoeder van de moeder. Het kan ademen, haar hart kan verslaan en haar organen kunnen functioneren zonder de hulp van de moeder. De zuigeling is echter volledig afhankelijk van zijn ouders of verzorgers om te overleven.

Jeugd

Jeugd vindt plaats tussen de leeftijden van 1 tot en met 10. De eerste twee jaren van de kindertijd, heet het kind een peuter. Gedurende deze tijd leert het kind hoe te lopen, praten en meer zelfvoorzienend worden. Deze vaardigheden blijven groeien gedurende de rest van de kindertijd en socialisatie plaatsvindt. De kindertijd is de bouwstenen op welke adolescentie en, later, volwassenheid zal worden gebouwd, en het kind is gevoelig gedurende deze tijd aangeleerde gewoonten en gedrag.

Adolescentie

Adolescentie plaatsvindt tussen 12 en 18 jaar en is een cruciaal keerpunt, want het is wanneer puberteit plaatsvindt. Jongens stem wijzigen en meisjes krijgen hun periodes en beide geslachten worden meer seksueel bewust wezens. Als zodanig, beginnen ze te meer van de ouders scheiden en meer onafhankelijk geworden.

Volwassenheid

Volwassenheid is de langste etappe en normaal gesproken duurt vanaf de leeftijd van 18 jaar door ouderdom. Terwijl er misschien wel kleinere psychologische of cultureel omschreven fasen, volwassenheid is wanneer de mens volwassen zijn en dient volledig voor zichzelf met behulp van de vaardigheden die ze geleerd in de eerste levensfasen. Dit is ook een belangrijk moment, want het is wanneer de levenscyclus opnieuw door de conceptie en geboorte van de volwassene de eigen kinderen gestart wordt. Aan het einde van de levenscyclus van volwassen, het lichaam begint te verslechteren en de levenscyclus uiteindelijk eindigt in de dood.


gerelateerde artikelen