Het doel van collageen

January 30

Het doel van collageen

Collageen biedt de steiger van het lichaam. Het eiwit is gevonden helemaal over het lichaam, structuur en ondersteuning. Als een van de belangrijkste onderdelen van de huid is onderhouden en vervangen van de beschadigde collageen een grote cosmetische zorg. Weinig kan worden gedaan om te voorkomen dat collageen breken met de leeftijd, maar de technieken zijn beschikbaar ter vervanging van de aangetaste proteïne en het stimuleren van de cellen voor de productie van nieuw collageen.

Beschrijving

Collageen is een vezelachtig eiwit gevonden door het hele lichaam, schrijft Eric F. Bernstein, M.D., op de gids van de patiënt van de website. Bernstein is een associate professor aan de University of Pennsylvania School of Medicine. Het lichaam bevat 27 verschillende soorten collageen, elk met iets verschillende rollen. Collageen is voornamelijk samengesteld uit twee aminozuren, hydroxylysine en hydroxyproline.

Rol

Collageen is een soort bindweefsel, structuur, elasticiteit en ondersteuning voorziet in weefsels en organen, legt DocShop uit. Huid, botten, kraakbeen en pezen bevatten collageen. Collageen is de belangrijkste component van de huid, gevolgd door elastine en glycosaminoglycanen.

Collageen en veroudering

Collageen afbreekt als de huid leeftijden en blootstelling aan de zon meer schade collageen. Veroudering van de huid cellen zijn niet in staat ter vervanging van het beschadigde en aangetaste collageen. Huid dalen als de structurele collageen in de huid degradeert, resulterend in gezicht rimpels en lijnen, meldt de Amerikaanse Academie van Dermatologie. Slappe collageen is vooral merkbaar rond de ogen, wangen, voorhoofd, mond en kaak.

Collageen vervanging

Technieken bestaan ter vervanging van beschadigde en aangetaste collageen. Injecties van vuller collageen afgeleid van runderen of menselijke bronnen als u structuur wilt slappe huid en plumps rimpels en lijnen, neemt nota van de American Academy of Dermatology. Injecties kunnen ook mollige dunne lippen voor een meer jeugdig uiterlijk. Collageen vulstoffen bieden alleen tijdelijke verlichting van lijntjes en rimpels, echter. Collageen implantaten, die strips, draden of holle buizen, produceren op lange termijn correctie voor gezicht rimpels. Collageen vulstoffen en implantaten opleveren vrijwel onmiddellijk merkbare resultaten.

Stimulatie

Huidcellen kunnen worden gestimuleerd voor de productie van nieuw collageen. Dermale stimulatie procedures duren en vereisen een aantal injecties gedurende enkele maanden. Met onderhoud injecties, kunnen de resultaten maximaal twee jaar duren. Levensmiddelen met een hoog in de eiwitten lysine en proline kunnen theoretisch stimuleren cellen voor de productie van collageen, maar geen klinisch bewijs ondersteunt de theorie, The World's gezondste voedingsmiddelen website zegt. Dierlijke eiwitten, zoals mager vlees en magere zuivelproducten, zijn de beste bronnen van deze proteïnen. Lysine en proline zijn ook gevonden in vis, peulvruchten, tarwekiemen en eiwit.


gerelateerde artikelen