Lijst van zacht voedsel mag na de operatie

February 17

Lijst van zacht voedsel mag na de operatie

Overzicht

Nu dat uw succesvolle operatie voltooid is, kan je je afvragen wat je kunt eten. De progressie van de inname, uit het niets aan gewone levensmiddelen weer, is vrij eenvoudig. Hebt u een operatie in een ziekenhuis of een intramurale instelling, zijn uw verpleegkundige en arts verantwoordelijk voor het bevorderen van uw dieet. Als de operatie op een poliklinische basis is, is het goed worden bereid met de juiste post chirurgische voedingsmiddelen in uw huis.

Niet-gekauwd voedsel

Lijst van zacht voedsel mag na de operatie

Na chirurgie, zult u waarschijnlijk beginnen met een helder vloeibaar dieet en vooruitgang te zacht voedsel. Zacht voedsel worden algemeen beschouwd als die kan worden opgeslokt zonder wordt gekauwd. Sorbet, puddingen, zachte eieren en Pasta gaar worden beschouwd als zacht voedsel. Het raadzaam dat u met een duidelijke zacht voedsel, zoals gelatine en vooruitgang naar een ondoorzichtige zacht voedsel zoals sorbet begint. Meestal, je lichaam zal u op de hoogte als uw eetlust te snel beweegt. Als u misselijk wordt of met gas opgeblazen, moet je lichaam mogelijk meer tijd voor het bevorderen van het dieet. Één meer overweging bij het kiezen van een zacht voedsel is vetgehalte. Volgens de National Institutes of Health, hoewel zij kunnen worden beschouwd als zachte, moeten levensmiddelen met een hoog in vetgehalte worden vermeden omdat ze leiden pijnlijke opgeblazen gevoel en gas tot kunnen.

Duidelijk zacht voedsel

Lijst van zacht voedsel mag na de operatie

De zacht voedseldieet kan worden onderverdeeld in veel verschillende soorten, met inbegrip van duidelijke zachte, mechanische zacht en verdikte zacht. Een duidelijke zachte voeding bevat alle items die u kunt zien door, maar hoeft niet te kauwen. Gelatine en verdikte bouillons zijn voorbeelden van duidelijke zacht voedsel. Deze items zijn gemakkelijk verteerd en doorgegeven, waardoor geen onnodige na chirurgische ongemak. Duidelijke zachte voedingsmiddelen hebben een ander voordeel van een laag vetgehalte wordt, dus ze niet stimuleren de productie van overtollige gas in de darmen of trigger misselijkheid. Als uw arts dieet progressie uitschakelt heeft, betekent dit dat de volgende stap zal zijn dat er een mechanische zachte voeding.

Mechanische zacht voedsel

Lijst van zacht voedsel mag na de operatie

De lijst van mechanische zacht voedsel wordt alleen beperkt door uw verbeelding. De National Institutes of Health biedt maaltijden suggesties en ideeën van de levensmiddelen; de enige set regel is echter dat levensmiddelen in deze groep niet kauwen vereisen. Sommige gemakkelijk-te-bereiden mechanische zacht voedsel omvat milkshakes, ijsjes en sherbets. Een gemengd fruit smoothie is een uitstekende bron van vitaminen en kunnen hebben eiwit poeders toegevoegd voor extra voedingswaarde. Platte vleesloos stoofschotels en zacht gekookt groenten zijn ook toegestaan. Als deze goed verdragen worden, kunt u Word creatief en tedere pasta, melk toast, zelfs roerei eten.


gerelateerde artikelen