Gas pijn in bovenrug na het eten

February 12

Gas pijn in bovenrug na het eten

Gas is een gemeenschappelijk optreden op een dagelijkse basis. U kunt niet opmerken hoeveel passeer gas in een enkele dag want het is zo normaal. De gemiddelde persoon passeert gas ongeveer 10 keer in een dag. Gas vormen tijdens de spijsvertering door dampen die zijn gemaakt door enzymen breken het verschillende suikers, eiwitten en koolhydraten in voedingsmiddelen. Gas pijnen gevoeld in je bovenrug zijn waarschijnlijk aan referred pain gerelateerde, pijn die geprojecteerd van het ene gebied van je lichaam naar de andere.

Gas pijnen

Gas pijnen zijn scherp en priemende pijn of kramp die wordt gevoeld in uw buik na het eten. De pijnen kunnen snel veranderen van locatie en kan project naar uw rug. Meeste gas pijn is het resultaat van de toegenomen druk opgebouwd in je darmen en gaat vaak gepaard met het opgeblazen gevoel. U kan ook het gevoel een knoop in je maag, zwelling in je buik en meeste gas pijn is meestal intens maar kort. Elimineren van de opgesloten gas zorgt ervoor dat de pijn verdwijnen. Pijn die in je rug blijft moet worden geƫvalueerd, omdat gas pijn wordt vaak verward met hartziekten, galstenen en blindedarmontsteking.

Referred Pain

Verwezen pijn is pijn die gevoeld wordt in een gebied van het lichaam dat wordt veroorzaakt in andere deel van het lichaam. Als u gas pijn ontwikkelen misschien voel je verwezen pijn in je bovenrug gegevensbladcel in uw buik boven- of ondergrens. Omdat bovenste rugpijn kan een teken van andere medische voorwaarden, moet een arts beoordelen uw pijn en bevestigen van de diagnose van gas pijn.

Preventie

Iedereen heeft een andere gevoeligheid naar fiber. U mei zitten kundig voor eten van grote hoeveelheden vezels op een dagelijkse basis en eventuele gevolgen van het niet het gevoel terwijl iemand anders kan eten van groenten en gas onmiddellijk ontwikkelen. U kunt voorkomen dat de hoeveelheid gas die je ontwikkelt door het verwijderen van bepaalde voedingsmiddelen uit uw dieet. De nationale spijsvertering ziekte informatie Clearinghouse raadt verwijderen van zuivelproducten, volkorengranen voedingsmiddelen, appels, peren, perziken, broccoli, uien, knoflook en kool. Vooral het drinken van water en verwijder alle koolzuurhoudende dranken.

Overwegingen

Als u andere symptomen naast gas en gas pijnen ontwikkelt, moet u uw arts raadplegen zoals chronische diarree of constipatie. Moet u wellicht een meer ernstige aandoening, zoals ziekte van Crohn of Prikkelbare darmsyndroom. Gebruik over-the-counter medicatie niet zonder het eerste gesprek met uw arts.


gerelateerde artikelen