Donkere kringen rond de mond

January 23

Verschillende voorwaarden kunnen leiden tot veranderingen van de huid melanine productie en bevordering van de vorming van donkere kringen rond de mond. Deze oorzaken behoren milieu blootstellingen en bepaalde medische aandoeningen. Omdat het donkere kringen rond de mond kunnen pijnlijk en moeilijk te verbergen, is het belangrijk om te begrijpen wat voorwaarden kunnen leiden tot hen optreden en hoe ze kunnen worden behandeld.

Definitie

Volgens de Amerikaanse Osteopatisch College Dermatologie, kunnen donkere kringen rond de mond ontwikkelen in patches, waar de omliggende huid lichter en meer normaal in verschijning is. Als veroorzaakt door de voorwaarde melasma, er de cirkels donkerbruin met scherpe marges. Mond van de donkere kringen kunnen optreden op elke leeftijd en in elke race. Patiënten kunnen ook merken hyperpigmentatie op de wangen, het voorhoofd en de tempels, naast de mond.

Oorzaken

De Merck Manuals Online medische bibliotheek merkt op dat donkere kringen die worden weergegeven rond de mond kunnen worden veroorzaakt door een verscheidenheid van situaties en omstandigheden. Een fysieke mond letsel of branden kan leiden tot de vorming van een ontstoken cirkel rond de mond. Melasma van de voorwaarde, dat meestal tijdens de zwangerschap en met het gebruik van geboortebeperking medicijnen ontwikkelt, kan ook leiden tot patches van gezicht en mond hyperpigmentatie, mogelijk aandoeningen zoals de ziekte van Addison en primaire biliaire cirrose.

Behandeling

Actueel recept zalven en crèmes die Hydrochinon, cortison crème of tretinoïne kunnen helpen bij de behandeling van de donkere mond cirkels. Deze crèmes kunnen helpen verlichten van de huid, waardoor het meer lijkt uiterlijk veel op de omliggende huid. Er zijn ook prescription en over-the-counter huid bleekmiddelen die geleidelijk hyperpigmentatie vervagen kunnen. Deze medicijnen kunnen irriteren gevoelige huid, en het kan tot zes weken duren voordat resultaten worden opgemerkt. Laser behandelingen te elimineren pigment kan ook worden uitgevoerd door een arts.

Overwegingen

In een artikel van het probleem in November 2003 van "American Family Physician" waarschuwen Dr. Daniel L. Stulberg en collega's dat veel behandelingen voor donkere kringen rond de mond bijwerkingen hebben. Hierbij kan allergische reacties zoals branden en huiduitslag, verlies van pigment in de huid rondom de donkere kringen en de ontsteking. Als de hyperpigmentatie diep in de huidlagen van huid is, kunnen bleekmiddelen en zalven niet effectief zijn. In plaats daarvan moet de patiënt overwegen met behulp van lasertherapie, die geschikt is voor zowel oppervlakkige en diepere hyperpigmentatie.

Waarschuwingen

De Amerikaanse Osteopatisch College van Dermatologie waarschuwt dat de zon kan donkerder cirkels rondom de mond of veroorzaken ze verschijnen meer uitgesproken. Dit komt doordat de huid melanine, die verantwoordelijk voor de kleur van de huid is, gemakkelijk de ultraviolette stralen van de zon absorbeert. Daarom is het belangrijk dat de lijder onthoudt zich van het looien en overmatige blootstelling aan de zon, altijd draagt een hoed om te arceren van het gezicht en maakt gebruik van een breedspectrum sunblock.


gerelateerde artikelen